Educatie

F van filmwijsheid

Op school leer je lezen en in Filmhuis Den Haag leer je kijken én maken!

Film opent je ogen naar een andere wereld. Naast het verbreden van je horizon, stimuleert film het vermogen om je in anderen te verplaatsen. Daarnaast zijn film- en mediavaardigheden onmisbaar in onze snelle beeldcultuur. Hoe interpreteer je filmbeelden? Wat is fictie en wat is echt? Hoe bescherm je je privacy op het internet? 

Filmhuis Den Haag heeft jarenlange ervaring met film- en beeld-educatie op alle onderwijsniveaus - van basisonderwijs tot WO. Er zijn vijf filmzalen, twee multifunctionele ruimtes en een speciaal ingerichte educatieve ruimte. Actuele begrippen als mediawijsheid, 21st century skills en begrijpend kijken staan centraal.

Boekingen

Vraag hier uw educatieve programma aan.

Zuid-Holland

Filmeducatie-hub

In mei 2019 zijn we gestart met het opzetten van een filmeducatie-hub in de regio Zuid-Holland. Met dit regionaal knooppunt, waar vraag en aanbod worden samengebracht, kunnen meer leerlingen bereikt worden met film- en media-educatie. En dat is mooi, want leren kijken en maken is geen overbodige luxe in onze samenleving waar we steeds meer communiceren in beeld. 

Veelgestelde vragen

Praktische informatie

Hoe kan ik reserveren?

Heeft u een interessant programma gezien? Dan kunt u een optie plaatsen door het aanmeldformulier in te vullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om het programma te bespreken. Houd u wel rekening met een boekingstermijn van minimaal vier weken.

Hoe laat begint het programma?
In overleg stellen wij graag een passend programma inclusief passende tijden voor. De educatieve activiteiten worden doorgaans gepland van maandag t/m vrijdag vanaf 09.00 uur tot 17.30 uur.
Hoe groot mogen de groepen zijn en hoeveel begeleiders zijn er nodig?
Voor filmvertoningen: een groepsgrootte van minimaal 30 en maximaal 102 personen. Voor workshops: maximaal 30 personen. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden. 
Voor het combinatie programma met het Humanity House: maximaal 30 personen per groep. 
Voor basisschool: per 10 leerlingen één begeleider. Voor MBO,HBO, WO: per 20 studenten één begeleider. 
Kan ik als docent een film vooraf bekijken?
Dat is helaas niet mogelijk. Wij sturen u uiteraard een trailer en/of lesmateriaal toe, zodat u deze alvast kunt bekijken met uw leerlingen/studenten.
Is het mogelijk om een workshop te boeken voor een kinderfeestje?

​Helaas is het niet mogelijk om een workshop te boeken voor een kinderfeestje. U kunt wel met uw kinderfeestje naar een kinderfilm in Filmhuis Den Haag. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@filmhuisdenhaag.nl. 

Is het mogelijk om met meerdere klassen Filmhuis Den Haag te bezoeken?
Het is mogelijk om in parallelle groepen workshops en een filmvoorstelling te volgen. Dit is uiteraard afhankelijk van het programma en beschikbaarheid. Wij denken graag met u mee over een passend programma. 

Tarieven & betalen

Hoe zit het met btw en andere prijsvoorwaarden?
De prijzen zijn afhankelijk van het gekozen programma. De begeleidende docenten mogen gratis mee. Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw.
Wat zijn de betaalwijzen?

U kunt in het boekingstraject aangeven of u middels een factuur of CJP weborder wilt betalen. De betaling geschiedt na afloop van het geboekte programma.

Contact

Hoe kan ik contact opnemen met de afdeling educatie?
De afdeling Educatie is te bereiken via educatie@filmhuisdenhaag.nl en van maandag tot vrijdag tussen 09.30 - 12.30 uur via 070 365 60 30. Heeft u al een programma in gedachten? Dan kunt u het aanmeldformulier invullen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.