Educatie

F van filmwijsheid

Op school leer je lezen en in Filmhuis Den Haag leer je kijken én maken!

Film opent je ogen naar een andere wereld. Naast het verbreden van je horizon, stimuleert film het vermogen om je in anderen te verplaatsen. Daarnaast zijn film- en mediavaardigheden onmisbaar in onze snelle beeldcultuur. Hoe interpreteer je filmbeelden? Wat is fictie en wat is echt? Hoe bescherm je je privacy op het internet? 

Filmhuis Den Haag heeft jarenlange ervaring met film- en media-educatie op alle onderwijsniveaus - van basisonderwijs tot WO. Er zijn vijf filmzalen, twee multifunctionele ruimtes en een speciaal ingerichte educatieve ruimte. Actuele begrippen als mediawijsheid, 21st century skills en begrijpend kijken staan centraal.

Gezocht: Stagiair Educatie

Per september zijn wij op zoek naar een stagiair Educatie! Ken jij iemand of ben je geïnteresseerd?
Laat het ons dan voor 1 augustus weten. Hier vind je meer informatie. 

Gezocht: #Talent

Hebben jouw leerlingen afgelopen schooljaar bij ons een workshop gevolgd? En zijn ze nu klaar voor het échte werk? Wij dagen hen uit om een korte film te maken met de oproep: 
"Zet je telefoon uit!". Er zijn maar 2 regels: de film mag niet langer dan 40 seconden duren en past in het voorprogramma van een educatieve filmvoorstelling. Meer weten?

Boekingen

Boek hier uw educatieve programma.

Veelgestelde vragen

Praktische informatie

Hoe kan ik reserveren?

Reserveren voor school- en groepsvertoningen is altijd nodig. De voorstellingen worden gepland in samenspraak met de afdeling educatie, tussen 10.00 en 16.00 uur. U kunt gedurende het gehele schooljaar reserveren. Houdt wel rekening met een boekingstermijn van minimaal twee weken. Doe hier uw boekingsaanvraag. 

Hoe laat beginnen de lessen?
Schoolvoorstellingen en workshops plannen we bij voorkeur 's ochtends. Maar ook in de vroege middag zijn schoolbezoeken mogelijk. Filmhuis Den Haag is maandag t/m vrijdag voor scholen geopend vanaf 9.00 uur.
Hoe groot mogen de groepen zijn en hoeveel begeleiders zijn er nodig?
Voor filmvertoningen geldt een groepsgrootte van minimaal 35 en maximaal 102 personen, voor workshops maximaal 25 à 30 personen. Voor basis- en middelbare scholieren is de richtlijn: per 15 leerlingen één begeleider. Voor studenten geldt: per 20 leerlingen één begeleider. Tijdens het bezoek aan Filmhuis Den Haag zijn de begeleiders te allen tijde verantwoordelijk voor de deelnemers en hun gedrag.
Kan ik als docent een film vooraf bekijken?
Dat kan. Meld u aan bij de afdeling educatie, dan helpen we u verder.

Tarieven & betalen

Hoe zit het met btw en andere prijsvoorwaarden?
De prijzen zijn afhankelijk van het gekozen programma en de aanwezigheid van de gekozen film. Er wordt gerekend vanaf een minimum van 35 personen. Begeleidende docenten gaan gratis mee. Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw.
Wat zijn de betaalwijzen?

Betaling kan achteraf op factuur of via een weborder. In de bevestiging van uw bezoek kunt u aangeven welke betaalwijze de voorkeur heeft. Bent u zelf of zijn uw leerlingen in het bezit van een Cultuurkaart? Die kunt u in Filmhuis Den Haag gebruiken. Geef bij de bevestiging aan via een weborder te willen betalen, dan vernemen we graag het docentennummer van de budgethouder en de naam van de kaarthouder. Zie ook www.cultuurkaart.nl

Contact

Hoe kan ik contact opnemen met de afdeling educatie?
De afdeling educatie is te bereiken op 070 365 60 30 of via educatie@filmhuisdenhaag.nl