Beleef de zomer met film!

Het is bijna zover: de zomervakantie! Op vakantie gaan met het vliegtuig, op het strand een zand kasteel bouwen of lekker buitenspelen in de speeltuin. Natuurlijk kan je ook naar de bioscoop gaan en kijken naar het speciale zomerprogramma van Filmhuis Den Haag. De hele zomer lang worden de leukste maar ook spannendste kinderfilms vertoond, voor maar €5 per ticket. 

Het programma is gedurende de hele zomer te zien. Elke dag zijn er ochtend en middagvoorstellingen. En heb jij 'm al, de vakantiepas? Dan kan je deze zomer met korting naar de film! (m.u.v. Mary Poppins Returns)

Mijn Bijzonder Rare Week Met Tess (NL)
(Steven Wouterlood, 45 min, 2019, Alle leeftijden)
Bang om als jongste van het gezin alleen over te blijven, begint Sam tijdens zijn vakantie op Terschelling vastberaden aan zijn zelfverzonnen alleenheidstraining. Door de ontmoeting met de ongrijpbare Tess, die een groot geheim met zich meedraagt, wordt hij een avontuur in getrokken dat hem doet inzien dat je je familie juist moet koesteren in plaats van ontvluchten. Sam neemt een drastisch besluit waardoor zijn bijzondere vriendschap met Tess op het spel komt te staan en Tess haar leven voorgoed zal veranderen.

Mary Poppins Returns
(Rob Marshall, 130 min, 2018, 6+)
Mary Poppins keert terug in de betoverende en compleet nieuwe film Mary Poppins Returns. Ze schiet de Banks-familie na een tragische gebeurtenis opnieuw te hulp, om het plezier en de magie terug te brengen in hun leven. Emily Blunt schittert als Mary Poppins, de perfecte super nanny die van elke simpele taak een onvergetelijk, fantastisch avontuur maakt. Haar vriend Jack, gespeeld door Lin-Manuel Miranda, is een optimistische lantaarnopsteker die licht en leven naar de straten van Londen brengt. Beleef een magische kerst met de hele familie en zing en dans mee met Mary Poppins in deze vrolijke en nostalgische musical.

Mia & De Witte Leeuw
(Gilles de Maistre, 98 min, 2018, 9+)
Het leven van de tien jaar oude Mia staat op zijn kop als haar familie besluit hun huis in Londen te verruilen voor een leeuwenboerderij in Zuid-Afrika. Zij mist haar vrienden. Als de mooie witte leeuw, Charlie, wordt geboren, slaagt ze erin een nauwe band op te bouwen met de witte welp. Dat geeft haar leven weer kleur. Na drie jaar wordt Mia's leven weer opgeschud als ze een geheim ontdekt dat haar vader verborgen houdt. Verontrust door de gedachte dat Charlie in gevaar zou kunnen zijn, besluit Mia weg te lopen en de boerderij en haar familie achter te laten. Samen met Charlie begint ze aan een epische tocht over de wilde Afrikaanse savanne, op zoek naar een ander land waar Charlie veilig en in vrijheid kan leven.

Casper en Emma op Jacht naar De Schat
(Aurora Gossé, Arne Lindtner Næss, 74 min, 2018, Alle leeftijden)
Het is zomer en beste vriendjes Casper en Emma brengen samen de vakantie door in het strandhuis van opa. De twee gaan zwemmen, visjes vangen en zandkastelen bouwen. Wat een plezier! Maar dan vinden ze op het strand een oud kistje met daarin een mysterieuze rebus. Het kistje blijkt van de opa van Emma te zijn, hij heeft het lang geleden samen met zijn beste vriend Alfred begraven. Opa heeft Alfred al 65 jaar niet meer gesproken. Casper en Emma moeten er niet aan denken om elkaar zo lang niet te zien! De vondst van de rebus is het begin van een grote schattenjacht, waarbij de vriendjes de hele omgeving afspeuren naar aanwijzingen. En natuurlijk gaan Mevrouw Konijn en Welpje gezellig mee tijdens de zoektocht. De schattenjacht eindigt met een grote verrassing en Casper en Emma leren iets heel belangrijks: vriendschap is de grootste schat van allemaal!

Kleine Nicolaas Gaat op Vakantie
(Laurent Tirard, 106 min, 2014, 6+)
​Eindelijk is de zomervakantie begonnen. Nicolaas, zijn ouders en oma rijden richting Bretagne en nemen hun intrek in Hotel Beau-Rivage. Op het strand maakt de negenjarige Nicolaas nieuwe vrienden: Ben is eigenlijk niet op vakantie omdat hij hier woont, en Freddy eet alles, de hele dag door... zelfs vis... rauw! En George, die een grappig accent heeft omdat hij Engels is, Paul die altijd maar huilt, en Christopher die altijd gelijk wil hebben en heel erg irritant is. Elizabeth volgt Nicolaas ook de hele tijd omdat zij verliefd op hem is - jakkes! De nieuwe vrienden zijn er altijd om Nicolaas te helpen, of juist om problemen te veroorzaken. En dan zijn er ook nog de strandwacht en de zwemleraar. Het wordt een vakantie die Nicolaas nooit meer zal vergeten.

Invisible Sue
(Markus Dietrich, 90 min, 2018, 6+)
Sue is gek op superheldenstrips, maar ze had nooit gedacht dat ze zelf superkrachten zou hebben. Na een ongeluk in het laboratorium van haar moeder kan ze zomaar onzichtbaar worden. Als haar moeder ook nog door gevaarlijke schurken wordt ontvoerd, moet Sue samen met haar nieuwe vrienden Tobi en App in actie komen.