Beleef de zomer met film!

Het is bijna zover: de zomervakantie! Op vakantie gaan met het vliegtuig, op het strand een zand kasteel bouwen of lekker buitenspelen in de speeltuin. Natuurlijk kan je ook naar de bioscoop gaan en kijken naar het speciale zomerprogramma van Filmhuis Den Haag. De hele zomer lang worden de leukste maar ook spannendste kinderfilms vertoond, voor maar €5 per ticket. 

Het programma is gedurende de hele zomer te zien. Elke dag zijn er ochtend en middagvoorstellingen.
Heb jij 'm al de vakantiepas? Dan kan je deze zomer met korting naar de film! 
 

Rita & Krokodil 2 (NL)
(Siri Melchior, 45 min., 2017, Alle leeftijden)
Rita is een vastberaden kleuter met een altijd hongerig vriendje, Krokodil. Hij woont in de badkuip, maar zeer waarschijnlijk bestaat hij enkel in de fantasie van Rita. Het zou kunnen dat Rita en Krokodil eigenlijk niet veel verder komen dan de tuin van oma of onder het vloerkleed in haar kamer. Rita's fantasie brengt hen echter overal waar ze maar willen. Met Krokodil in de buurt, is er altijd wat te beleven.

Het Ongelooflijke Verhaal van de Mega Grote Peer
(Amalie Nesbæk Fick, Jørgen Lerdam, 79 min., 2018, 6+)
In Solby, een klein en vredig havenstadje, is het leven goed voor Mitcho en Sebastiaan. Tot de dag dat ze een fles in de zee vinden met daarin een mysterieuze boodschap. De fles is gestuurd door de burgemeester die al een jaar vermist wordt. Ze besluiten hem te gaan zoeken en komen zo al snel terecht in een bijzonder avontuur vol zeemonsters, rare piraten en…. een mega grote peer!

Trio - De jacht op een legendarische schat (NL)
(Eva Dahr, 78 min., 2017, 9+)
Het trio - Nora, Lars en Simon - komt meedogenloze kunstdieven op het spoor en maakt kennis met hun sinistere opdrachtgeefster. Over kunstschatten, een geheim genootschap, jaloezie, relaties, computernerds, een rolstoeler, een ingenieus verborgen schat, vriendschap, eerste kus en nog veel meer. Superspannend!