Beleef de zomer met film!

Het is zover: de zomervakantie! Op vakantie gaan met het vliegtuig, op het strand een zand kasteel bouwen of lekker buitenspelen in de speeltuin. Natuurlijk kan je ook naar de bioscoop gaan en kijken naar het speciale zomerprogramma van Filmhuis Den Haag in onze pop-up cinema. De hele zomer lang worden de leukste maar ook spannendste kinderfilms vertoond. 

En heb jij 'm al, de vakantiepas? Dan kan je deze zomer met korting naar de film!

Het programma is gedurende de hele zomer te zien. Tot en met 4 augustus kijk je naar:

Dropje
Familie / Animatie / Alle Leeftijden
Dropje woont in 'De Alleswinkel'; een winkel waar je álles kunt vinden wat je maar kunt bedenken. Doordat Dropje zo nieuwsgierig is, beleeft hij elke keer bijzondere dingen met de kinderen die langskomen. Alledaagse taferelen die voor ieder kind herkenbaar zijn, worden met Dropje grootse avonturen. Leuk op tv, maar nog veel leuker om samen met andere kinderen in een bioscoopzaal te zien. Iedereen zingt mee met het aanstekelijke intro en het wordt altijd een hele vrolijke boel.

De ApenPrins
Familie / Animatie / 6+
Een even prachtige als grappige en intelligente film voor jong en oud, met schitterend kleurgebruik en een prachtige animatiestijl. Een doordacht verhaal dat stemt tot nadenken, zonder moraliserend te zijn. Over de omgang met natuur, cultuur en andere soortgenoten, over beschaving en de vraag hoe je een samenleving een fijne plek maakt voor iedereen. 

Vanaf augustus kijk je naar:

Knoester & het Zeemonster
Familie / 6+
In het vijfde deel van de avonturen van het takje Knoester gaat hij met Lillebror op zomervakantie naar het magische eiland van tante Thea. Ze maken kennis met Eddy en de zeewormenexpert Blegen. Iemand heeft een zeeworm in de fjord gezien en Blegen heeft hulp nodig om hem te vinden. Maar Knoester staat sceptisch tegenover zowel Eddy als Blegen. Hij gelooft niet in zeewormen en Eddy verstoort de geplande zwemtraining. Als Lillebror op zeewormen wil jagen, gaat Knoester niet mee, want Knoester wil Lillebror voor zichzelf.

Stormwind - in zwaar weer
Avontuur / Familie / 6+
Een hevige zomerstorm drijft een rondreizend paardencircus naar Kaltenbach. Ari, die zich inmiddels goed op de manege heeft gevestigd, wordt op magische wijze aangetrokken door de fascinerende wereld van het kunstrijden en wil met de hulp van circusjongen Carlo en Stormwind een oud showpaard helpen. Maar wanneer de fanatieke showregisseur Yiri hun roekeloze plan ontdekt, komt Stormwind in gevaar.Op het laatste moment komt Mika te hulp, want alleen door hun krachten te bundelen kunnen Mika en Ari hun geliefde Stormwind redden…