Vier Kerst in Filmhuis Den Haag

Filmhuis Den Haag toont tijdens de Kerstvakantie weer de mooiste Kerstfilms en natuurlijk is er ook voor de kids weer een boordevol programma. En om deze tijd van het jaar nog gezelliger te maken heeft onze chefkok een heerlijk 3-gangen Kerstmenu samengesteld voor Eerste- en Tweede Kerstdag, voor €32,50.

Reserveren: 070-3656030 of online.


Voor

Romige pastinaaksoep met peterselie-room en croutons
of
Carpaccio van zalm met zure room, wasabi crème en rucola

Hoofd ☆

Aubergine schnitzel geserveerd met zoete aardappelpuree en zongedroogde tomaten en parmezaanse crème
of
Boeuf bourguignon in rode wijn cognacsaus met zoete aardappelpuree en geroosterde seizoensgroenten
of
Pakketje van zeebaars met provençaalse kruiden, knoflook en witte wijn uit de oven geserveerd met geroosterde seizoensgroenten en selderij- en mierikswortelpuree

Na ☆

Cheesecake met speculaas, banaan en amaretto geserveerd met slagroom

Beleef de Kerst in Filmhuis Den Haag

White Christmas
I'm dreaming of a White Christmas...' Kent u de kerstklassieker nog? 
In de familiefilm White Christmas zijn sterren Bing Crosby en Danny Kaye twee ex-officieren die met hun zang-en-dans act een bijna failliet wintersporthotel van een voormalige collega uit het leger nieuw leven willen inblazen. Ze krijgen gezelschap van twee charmante zusters die ook als entertainers hun boterham verdienen. De film onder regie van Michael Curtiz (Casablanca) is een heerlijk romantisch drama, met vier goede hoofdrolspelers en vol fijne muziek.

Echo
In 56 ogenschijnlijk onverbonden scenes schetst Echo een warm portret van een moderne samenleving en diens bewoners, met hun emoties, hun behoeftes, maar bovenal hun menselijkheid. Een menselijke eindejaarsfilm uit IJsland. Terwijl de mensen zich opmaken voor de feestdagen, valt een bijzondere stemming over het eiland. Iedereen lijkt opgewonden of nerveus. Sommigen zijn alleen, anderen komen bij elkaar. Middenin het land staat een boerderij in brand. Op een school spelen de kinderen het kerstverhaal. Een mens wordt geboren, een ander begraven. In een museum maakt een moeder ruzie met haar ex-man. 

De Spiegel
Tijdens een zware zenuwinzinking herbeleeft de hoofdpersoon zijn jeugd. Beelden van zijn geliefde moeder, zijn eerste vriendinnetje en het huis van zijn kinderjaren trekken voorbij. Nostalgie, weemoed en dromen: Tarkovski noemde De spiegel zijn meest persoonlijke film – wat het publiek niet verhinderde de regisseur boze brieven te schrijven waarin hij gekapitteld werd vanwege ‘het hermetische karakter’ van de film. De film ondervond zo’n weerstand van de Sovjet autoriteiten dat Tarkovski met gedachte speelde om te stoppen met regisseren. Brieven van aanhangers weerhielden hem hier van. In de inleiding van De verzegelde tijd citeert hij zo’n brief: 'Ik ben u dankbaar voor De spiegel. Ik heb precies zo’n jeugd gehad. Hoe kon u dat weten?'

Een Kerstvakantie boordevol kinderfilms!

Spookuil 
De 9-jarige Eia wil niets liever dan samen met haar vader en moeder Kerstfeest vieren. Haar ouders hebben het altijd zó druk. Haar vader is architect en heeft opdrachten uit de hele wereld. Haar moeder is ballerina en vaak van huis voor optredens en danstournees. Eia mist haar familie. Als plotseling blijkt dat haar beide ouders naar het buitenland moeten voor hun werk, in plaats van thuis kerst te vieren, brengt het meisje onverwachts haar wintervakantie door bij haar grootvader. Tot dat moment wist ze helemaal niet dat ze een opa had.

Ailo, het dappere Rendier
In dit spannende verhaal ga je mee op reis met Aïlo en beleef je een fantastisch avontuur in Lapland. Aïlo is een dapper baby-rendier dat wordt geboren op de grote ijzige vlakte in Lapland. Aïlo heeft na zijn geboorte maar heel weinig tijd om te overleven. Hij moet in vijf minuten opstaan en leren lopen om zijn moeder te volgen. Samen met de kudde rendieren reizen ze duizenden kilometers om sappig grasland te vinden. Onderweg ontmoet Aïlo een heleboel andere dieren, zoals een poolvos, een hermelijn en een veelvraat. Maar het is ook rennen geblazen als een roedel hongerige wolven de kudde op de hielen zit.

Buurman & Buurman, experimenteren er op los!
Niets is te gek voor deze heren en gaan daarom allerlei uitdagingen aan. Zo proberen Buurman & Buurman op een hilarische manier pannenkoeken te bakken, proberen ze de appeldief te vangen door de appelbomen te beveiligen en experimenteren ze zelfs met een zelfgemaakte vliegmachine! En tsja.., waarom zou je naar een autowasstraat gaan wanneer je er ook zelf eentje kunt bouwen? De auto wordt er alleen wel een stukje viezer door… Al met al valt het experimenteren niet mee voor de buurmannen, waardoor ook dit keer het één en ander in de soep loopt… Het wordt een avontuur vol gekke experimenten met de stemmen van Kees Prins en Siem van Leeuwen. A je to!

De beroemde Bereninvasie van Sicilië
Lang geleden verdween Tonio, de zoon van de berenkoning Leonzio. Vastberaden om zijn zoon terug te vinden, vertrekt Koning Leonzio samen met het berenvolk richting de mensenwereld voordat de strenge winter aanbreekt.Een onbetrouwbare tovenaar, een reusachtig zeemonster en een sluwe mensenkoning maken het de beren haast onmogelijk de mensenwereld te bereiken en naar Tonio te zoeken. Maar Leonzio geeft niet op. Uiteindelijk bevalt het leven onder de mensen de beren wel. Tot ze de slechte gewoontes van de mensen beginnen over te nemen. 


Openingstijden tijdens de feestdagen

  • 24 december - Kassa/Café: 09:00 uur. Restaurant: 17:30 uur.
  • 25 / 26 december -  Kassa/Café: 10:00 uur. Restaurant: 17:30 uur.
  • 31 december - Kassa/Café: 10:00 uur tot 17:00 uur.
  • 1 januari - Kassa/Café: 12:00 uur.