Uit huis

Pop-up cinema bij Concordia CC

Eindelijk zijn de filmtheaters weer open! Ook wij zijn verheugd om jullie weer te mogen ontvangen. Alleen zal dit voorlopig niet in het vertrouwde pand aan het Spui zijn. Op initiatief van de eigenaar, Gemeente Den Haag, wordt daar de komende maanden groot onderhoud verricht. We presenteren daarom vanaf vrijdag 11 juni een exclusieve pop-up cinema. In Concordia CC (Hoge Zand 42), de nieuwste cultuurspot op 800m van het Filmhuis, blijven we tot de herfst de mooiste films aan jullie vertonen. In het najaar heropenen we op onze vertrouwde plek. Technisch volledig aangepast aan de eisen van deze tijd, mét een tentoonstelling en vernieuwd café.

Géke Roelink, directeur Filmhuis Den Haag: “Het is uiteraard ongelukkig dat we precies nu, na een lange sluiting, alsnog de deuren aan het Spui dicht moeten houden. Het goede nieuws is wel dat er in het najaar een verbeterd Filmhuis staat. Dankzij het gemeentelijk onderhoud met onder meer vernieuwde luchtbehandeling en duurzame verwarming en koeling. Vanzelfsprekend grijpen we ook even de kans om een aantal wensen door te voeren.  Bij heropening kunnen bezoekers niet alleen genieten van film en randprogrammering, maar ook van een expositie over film & soundtrack. In de tussentijd blijven we, met dank aan Concordia CC en de gemeente, alle Haagse filmliefhebbers bedienen van het nieuwste aanbod en fijne klassiekers. Onze collega’s staan te popelen om iedereen weer te verwelkomen.” 

Programma en tickets
Qua programma kun je de beste selectie van nieuwe films, klassiekers en kinder- en familiefilms van ons verwachten. De kaartverkoop is gestart!

De reguliere ticketprijs is 10,50 euro, de bekende kortingstarieven (o.a. voor studenten en kids) gelden ook hier en uiteraard zijn Cineville-pashouders welkom als altijd.

Over Concordia CC
Op 1 mei jongstleden opende Concordia CC haar deuren in het monumentale pand aan Hoge Zand 42. Dit nieuwe cultuurcentrum ligt in de wijk achter het PAARD. In het gebouw nemen OPERA2DAY, Firma MES en Muziekcentrum 1001Nachten ook hun intrek. Het pand gaat als ontwikkelplek voor makers uit de podiumkunsten fungeren en heeft een theaterzaal voor 56 bezoekers (1.5 meter capaciteit) die tijdelijk wordt omgetoverd tot filmzaal. Daarnaast is er een ruime foyer en café.