Het culturele seizoen wordt groots afgetrapt tijdens het gratis te bezoeken UIT Festival. Drie dagen lang dompelt Den Haag zich onder in theater, dans, muziek, performance en meer. Kijk voor alle info op www.uitfestivaldenhaag.nl

Ook bij ons is vanalles te beleven, zowel zaterdagavond 7 september als zondag 8 september. 

Zaterdag 7 september
Buitenbios wordt Binnenbios!

De weergoden zijn ons niet goedgezind en daarom zijn we helaas gedwongen om onze Buitenbios naar binnen te verkassen. Kom langs in Filmhuis Den Haag en beleef de cult-klassieker Lola rennt op geheel nieuwe wijze met een koptelefoon in Studio A. Wil je liever gewoon in de zaal zitten? Dat kan. We draaien Lola rennt namelijk ook in Zaal 2.

In Lola rennt zijn 20 minuten op één zomerdag beslissend over liefde, leven en dood. Kom vooraf in de juiste stemming met de aanstekelijke beats van onze DJ en ren vervolgens mee met Lola en haar vlammend rode haar in deze waanzinnige en spannende film.

20:00 - 20:45 uur DJ
20:45 - 22:10 Lola rennt in Zaal 2 (inloop 20:30)
21:00 - 22:25 uur Lola rennt 
met koptelefoon in Studio A

Lola rennt:
Regisseur Tykwer deed de wereld trillen van opwinding met zijn hyperenergieke Lola rennt, met z'n atletische, roodharige heldin, twee alternatieve verhaaluitwerkingen, een meedogenloze technobeat (door Tykwer zelf) en alle mogelijke camera- en montage-effecten. Eén zomerdag waarop 20 minuten beslissend zijn over liefde, leven en dood. Lola en Manni zijn 2 verliefde twintigers. Manni werkt als een geldkoerier voor een louche autohandelaar. Die dag gaat het mis: Als hij in de metro vlucht voor de kaartcontroleurs verliest hij de tas met DM 100.000. Over 20 minuten zal zijn baas het geld komen halen. In paniek belt hij zijn vriendin Lola. Wat nu? Als hij het geld niet heeft is hij dood. Lola pijnigt haar hersenen: 20 minuten om DM 100.000 te vinden. 20 minuten om Manni's leven te redden. Ze heeft een idee. Ze haast zich naar buiten en begint te rennen door de straten van Berlijn. Toeval bepaalt het leven, zo lijkt Tykwer te willen zeggen, maar een sterke kracht als Liefde kan wel degelijk invloed hebben. 

Zondag 8 september
Op zondag hebben we een vol programma. Vroeg in de ochtend vertonen we voor de allerkleinsten de kleurrijke animatiefilm "Lotte van Uitvindersdorp", als opwarmertje naar de nieuwe film "Lotte & de Vergeten Draken", die dit najaar uitkomt. In de middag vertonen we de familiefilm "Dolfje weerwolfje". In studio B kies je de poster uit van jouw favoriete film van afgelopen seizoen. In zaal 2 kun je alvast vooruit kijken naar welke films we komend seizoen te bieden hebben.

10:30 - 11:45 uur kinderfilm 4+ - Lotte van Uitvindersdorp - zaal 2
12:00 - 14:00 uur filmposter outlet - studio B
12:00 - 14:45 uur trailers van gloednieuw filmaanbod (doorlopend) - zaal 2
15:00 -16:30 uur kinderfilm 6+ - Dolfje weerwolfje - zaal 2

◉ Beide dagen gratis toegang voor het gehele programma. Voor de film "Lotte van Uitvindersdorp" en "Dolfje weerwolfje" wél gratis filmtickets ophalen bij de kassa. Deze kan je op de dag zelf vooraf aan de film ophalen aan onze kassa.