ROOTS Film Festival

11 & 12 September

Filmhuis Den Haag stimuleert talent en filmmakers, om op die manier de (Haagse) filmketen te versterken. Zo was het Filmhuis afgelopen twee jaar al ontmoetingsplek én podium voor Haagse filmmakers tijdens het ROOTS Film Festival. De derde editie van het festival was oorspronkelijk gepland in april 2020, maar is verzet naar 11 & 12 september 2020. 

ROOTS wordt financieel mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag.

Vrijdag 11 en zaterdag 12 september organiseert Filmhuis Den Haag de derde editie van het filmfestival ROOTS. Op het festival zijn 50 films te zien die door Haagse filmmakers zijn gemaakt of die zich afspelen in Den Haag. Alle ingezonden films dingen mee naar de stimuleringsprijs ‘Het Witte Doek’ die op zaterdagavond aan het einde van het festival wordt uitgereikt.

Openingsfilm van het festival is Sidik en de Panter, een visuele ode aan doorzettingsvermogen en vreedzame vaderlandsliefde.

VR-installatie Die Fernweh Oper van Daniel Ernst en bekroond met een Gouden Kalf is voor het eerst in Den Haag en van 10 t/m 13 september te beleven.

Daarnaast is er dit jaar ook een masterclass door de jonge filmregisseur Shady El-Hamus. Hoe haal je inspiratie uit je persoonlijke leven - uit je eigen omgeving, achtergrond en ROOTS - zonder je uiteindelijke publiek uit het oog te verliezen? Tijdens de ROOTS-Masterclass 2020 geeft regisseur en scenarioschrijver Shady El-Hamus, op basis van zijn eigen ervaringen, antwoord op deze vraag. Een inspirerende bijeenkomst over hoe te graven naar echte, nabije verhalen en de zoektocht naar aansluiting bij een breder publiek.  

Aaneensluitend op zijn masterclass is El-Hamus' debuutfilm De Libi ook te zien in de openlucht voor het Filmhuis, waar het pleintje voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot buitenbios.

Bekijk het volledige programma hieronder!