Bij ons dit najaar

Festivals, VR, 70mm, Zaal 6 en meer!

Naast de vertrouwde premièrefilms en klassiekers hebben we dit najaar ook volop bijzondere programma's. We lichten er graag een aantal uit, zodat je je daar alvast op kunt verheugen!

Opening Zaal 6 - vanaf september
In september openen we een nieuwe - tijdelijke - filmzaal in de ruimte waar tot voor kort ons restaurant gevestigd was (wegens de corona-maatregelen blijft dit voorlopig gesloten). De beleving gaat anders zijn dan je van ons gewend bent. Stel je een laidback huiskamersfeer voor, ingericht in boutique stijl, waarbij je plaatsneemt op een bankje romantisch naast elkaar of in een fijne loungestoel. Met naast je een tafeltje voor je drankje. En dan natuurlijk de mooiste films kijken met state-of-the-art projectie en geluid. Kun je ook niet wachten...?

Film, vrouw en politiek met Minister Ank Bijleveld - 9 september om 17.00
Minister van Defensie Ank Bijleveld is onze gast om in een vraaggesprek met onze directeur Géke Roelink te reflecteren op barrières en patronen die vrouwen in de politiek tegenkomen. Aan de hand van filmfragmenten met vrouwelijke rolmodellen uit de politiek stelt het Filmhuis dit onderwerp aan de orde in de hoop meer vrouwen te laten floreren in de politiek. 
Minister Kaag was eerder dit jaar te gast: Beluister hier de podcast van het gesprek. 

ROOTS Film Festival - 11 en 12 september
Wegens corona kon ons festival waarin we Haagse films en filmmakers een podium geven niet doorgaan in maart. Maar: we pakken de draad weer op in september!  Op het programma staan een masterclass met regisseur Shady El-Hamus, een unieke en prijswinnende VR-installatie Die Fernweh Oper van Haagse maker Daniel Ernst, de uitreiking van Het Witte Doek filmprijs door Societeit de Witte, De Libi in de Buitenbios en natuurlijk heel veel film. 

iAfrica Film Festival - 9 en 10 oktober
Een feestelijke opening op vrijdag en zaterdag in twee filmzalen een programma met korte films, animatie, documentaire en diverse speelfilms. Maak kennis met een verscheidenheid aan filmtalent van het Afrikaanse continent. 

Eastern Neighbours Film Festival - 7 en 8 november
Vanwege corona dit jaar een aangepaste editie: een kleine selectie films in onze zaal en daarnaast bekijk je ook online de nieuwste, spannendste en meest relevante cinema uit Oost- en Zuidoost-Europa. 

Suriname - 25 november 
Op 25 november 1975 werd Suriname onafhankelijk. Een nationale feestdag. Bij ons een divers programma met o.a. een gesprek met Ananta Khemradj en Jan Pronk over zijn boek Van wingewest tot natiestaat, de klassiekers Faja Lobbi (Herman van der Horst, 1960) en Wan Pipel (Pim de la Parra, 1976) en het prachtige filmisch essay Stones have laws (Tolin Alexander, Siebren de Haan en Lonnie van Brummelen, 2019).

Van 8 tot 70mm - december
In december gaan we terug in de tijd met 'filmisch vinyl'. Met spectaculaire filmvertoningen op onze 70mm projector, maar ook met aandacht voor alle andere filmformaten. Een uniek programma voor alle leeftijden. Meer info volgt binnenkort!