Filmhuis Den Haag wint Europa Cinemas Award voor Best Programming 2015

​Vrijdagavond 27 november is in Praag de Europa Cinemas Award voor Best Programming 2015 uitgereikt aan directeur Géke Roelink. Het is voor het eerst dat een Nederlands filmtheater deze prestigieuze onderscheiding toegekend heeft​ gekregen.

Volgens de jury verdient Filmhuis Den Haag deze prijs vanwege zijn oog voor de artistieke, Europese film en de diversiteit in het aanbod. 'Het is een enorme eer dat ook Europese experts zien hoe bijzonder Filmhuis Den Haag is’, reageert directeur Géke Roelink.

De prijsuitreiking
Een Nederlandse delegatie, waaronder vele directeuren van Nederlandse filmtheaters, is afgereisd naar Praag om deel te nemen aan de 19e conferentie van Europa Cinemas die plaatsvindt van 27 t/m 29 november. De prijsuitreiking van de Europa Cinemas Awards op vrijdag 27 november is tevens bijgewoond door de Nederlandse ambassadeur te Praag dhr. Ed W.V.M. Hoeks. Voorafgaand aan de prijsuitreiking heeft de Nederlandse ambassade in Praag een feestelijke receptie georganiseerd voor de Nederlandse en Tsjechische filmtheaters evenals vertegenwoordigers van Europa Cinemas en Tsjechische politici.

Over Europa Cinemas

Europa Cinemas is een internationaal netwerk van 977 Europese filmtheaters uit 42 landen. Europa Cinemas heeft onder meer tot doel: bevorderen van de programmering van Europese films in filmtheaters en verhogen van filmbezoek; stimuleren van filmtheaters in het opzetten van initiatieven gericht op het bereiken en betrekken van Young Audiences. Europa Cinemas reikt jaarlijks drie prijzen uit: voor 'best programming', voor 'best youth audience activities' en voor 'best entrepreneur'.