Beeldung

knooppunt voor film- en beeleducatie Zuid-Holland

Dit jaar is Filmhuis Den Haag gestart met de pilot Beeldung: knooppunt voor film- en beeleducatie in Zuid-Holland. Beeldung verbindt het onderwijs, aanbieders en bemiddelende instellingen op het gebied van beeleducatie, met als doel meer leerlingen op te leiden tot kritische kijkers en makers.

Film, en in bredere zin beeld, is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Beelden kijken, maken, delen: het speelt een enorme rol in het leven van kinderen en jongeren. Daarom is het belangrijk dat ze kritische kijkers en makers worden: het liefst op jonge leeftijd.

Onze missie is om beeldtaal te verankeren in het onderwijs en leerlingen op te leiden tot kritische kijkers en makers. Dit alles vanuit de overtuiging dat film- en beeldeducatie onmisbaar is in de ontwikkeling van kinderen en jongeren in de huidige samenleving. Samen laten we leerlingen de kracht van bewegend beeld zien en ervaren. Want beelden moet je leren lezen én maken, net zoals je leert lezen en schrijven.

Wat kan Beeldung voor jou betekenen?
Beeldung, faciliteert, ondersteunt, verbindt en adviseert het onderwijs, aanbieders van beeldeducatie, cultuurbemiddelaars en andere organisaties met een hart voor beeldeducatie. Wil je meer weten over Beeldung en wat de Beeldung voor jouw organisatie of school kan betekenen? Neem dan contact op met Susanne Cammelbeeck, projectsecretaris, info@beeldung.nl, 070 - 365 60 30.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Beeldung? Wordt dan nu lid van onze LinkedIn groep en abonneer je op onze nieuwsbrief.

Beeldung wordt gerealiseerd met steun van het Nederlands Filmfonds.