Beeldung

knooppunt voor film- en beeleducatie Zuid-Holland

In mei 2019 is Filmhuis Den Haag gestart met de pilot Beeldung: knooppunt voor film- en beeleducatie in Zuid-Holland. Beeldung verbindt het onderwijs, aanbieders en bemiddelende instellingen op het gebied van beeleducatie, met als doel meer leerlingen op te leiden tot kritische kijkers en makers.

Film, en in bredere zin beeld, is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Beelden kijken, maken, delen: het speelt een enorme rol in het leven van kinderen en jongeren. Daarom is het belangrijk dat ze kritische kijkers en makers worden: het liefst op jonge leeftijd.

Onze missie is om beeldtaal te verankeren in het onderwijs en leerlingen op te leiden tot kritische kijkers en makers. Dit alles vanuit de overtuiging dat film- en beeldeducatie onmisbaar is in de ontwikkeling van kinderen en jongeren in de huidige samenleving. Samen laten we leerlingen de kracht van bewegend beeld zien en ervaren. Want beelden moet je leren lezen én maken, net zoals je leert lezen en schrijven.

Lespakketten 75 jaar Vrijheid - Oorlog en vrijheid in beeld
Dit schooljaar herdenken we het einde van de Tweede Wereldoorlog en vieren we in heel Nederland 75 jaar Vrijheid. Wil je aan de hand van film met leerlingen in gesprek over oorlog, mensenrechten en vrijheid? Kunstgebouw, Movies that Matter, Nationaal Comité 4 en 5 mei en EYE bieden, hierbij ondersteund door Beeldung, voor PO en VO een selectie films aan, inclusief (gratis) lesmateriaal om met leerlingen stil te staan bij dit thema. Ook aan de slag met jouw leerlingen in de klas? Klik dan nu hier voor meer informatie en lees hoe je het lespakket kan aanvragen.

Aanbod film- en beeldeducatie in kaart!
Met trots presenteren we een interactieve kaart waarop je per gemeente het aanbod van film- en beeldeducatie in de provincie Zuid-Holland kunt vinden. Filteren kan op onderwijsniveau en ook op type activiteit: film kijken of maken. Zo vind je snel en gemakkelijk geschikt aanbod bij jou in de buurt! 

De kaart is nog volop in ontwikkeling en wordt doorlopend verrijkt, dus staat jouw aanbod of een aanbieder die je kent er nog niet tussen? Laat het ons weten

Wat kan Beeldung voor jou betekenen?
Beeldung, faciliteert, ondersteunt, verbindt en adviseert het onderwijs, aanbieders van beeldeducatie, cultuurbemiddelaars en andere organisaties met een hart voor beeldeducatie. Wil je meer weten over Beeldung en wat de Beeldung voor jouw organisatie of school kan betekenen? Neem dan contact op met Susanne Hoekstra-Cammelbeeck, projectsecretaris, info@beeldung.nl
070 - 365 60 30.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Beeldung? Word dan nu lid van onze LinkedIn groep en abonneer je op onze nieuwsbrief.

Beeldung wordt gerealiseerd met steun van het Nederlands Filmfonds.