Elke dag open voor films en meer!

Filmhuis Den Haag is een podium voor eigentijdse filmkunst en klassiekers. Met zijn expertise en avontuurlijke programmering heeft het een toonaangevende status in Nederland.

Maar Filmhuis Den Haag is meer: het biedt programma’s die van betekenis zijn voor de bewoners en organisaties in de omgeving. En het is een levendige culturele ontmoetingsplek.

Filmhuis Den Haag

Spui 191

2511 BN Den Haag

Kassa

Open: ma. t/m zo. 10.00 - 22.00 
Telefoon: 070-3656030
E-mail: info@filmhuisdenhaag.nl

Café

Open: ma. t/m vrij. vanaf 09.00; in het weekend vanaf 10.00
Dicht: zo t/m do: 30 min. na afloop laatste voorstelling
vr. en za. om 00.30

Restaurant

Open: dagelijks van 17.30 - 21.00.
Reserveren: 070-3656030 of online

Veelgestelde vragen

Tickets

Wat kost een kaartje?


Dagelijks tot 12.30 uur: €8,-
Zondag t/m donderdag v.a. 12:30 uur: €10,50
Vrijdag, zaterdag en feestdagen v.a. 12:30 uur: €11,-
Online kaartjes: korting van €0,50 op de reguliere prijs

Cineville: €0,-
3D (film & bril): + €2,-
Film langer dan 180 minuten: + €2,50

Welke kortingen zijn er?
 • CJP, Student: €2,- korting.
 • Studentenavond: alle films €5,- voor studenten op maandagavond na 17.00 uur.
 • Kind tot 12 jaar: €3,- korting op kinderfilms.
 • 65 plus: €1,50 korting.
 • de Hofpas: €1,50 korting.
 • Vrienden van Filmhuis Den Haag: €3,- korting.
 • Sneak preview: €2,50 korting.
 • Ooievaarspas: 50% van reguliere ticketprijs.

 • Er gelden géén kortingen op vrijdag, zaterdag en feestdagen vanaf 17.00 uur (behalve voor Vrienden- en Ooievaarspashouders).
 • U krijgt alleen korting op vertoon van een geldige kortingspas.
 • We geven geen korting op korting. Vrijkaarten zijn niet inwisselbaar voor geld.

Wat kost een 10-rittenkaart?

Een rittenkaart voor 10 voorstellingen naar keuze kost €82,50. De rittenkaart is niet persoonsgebonden. Het is mogelijk om met maximaal 4 personen, 1 voorstelling te bezoeken. De kaart is geldig tot 2 jaar na de verkoopdatum.

Kan ik reserveren?

​Het is bij Filmhuis Den Haag niet mogelijk om telefonisch te reserveren, met uitzondering van houders van een Ooievaars- of Vriendenpas. Cineville pashouders kunnen online reserveren.
Wilt u verzekerd zijn van een kaartje? Koop deze dan via onze website. Dan ontvangt u ook nog 50 cent korting!

Zijn er cadeaubonnen?

​Leuk om te geven - leuk om te krijgen

Filmhuis Den Haag verkoopt zijn eigen cadeaubonnen, naast de landelijke 'Bioscoopbon'. Er zijn twee cadeaubonnen:

 1. De 'FILM & DRANKJE' cadeaubon is geldig voor 1 persoon voor 1 film van eigen keuze en 1 drankje (geen sterke drank) in ons café. Prijs: €14,-
 2. De 'FILM & DINER' cadeaubon is geldig voor 1 persoon voor 1 film van eigen keuze en 1 diner voor 1 persoon (je ontvangt brood vooraf, een hoofdgerecht naar keuze van de kaart t.w.v. maximaal €16,50, een drankje (geen sterke drank) en koffie of thee na in ons restaurant). Prijs: €37,50

Beide cadeaubonnen zijn alleen geldig in Filmhuis Den Haag, tot 3 jaar na de verkoopdatum. Voor speciale programma's (lange films of 3D-films bijvoorbeeld) worden extra kosten gerekend. Niet in te wisselen voor geld. Prijzen zijn altijd onderhevig aan verandering. De cadeaubonnen zijn uitsluitend bij onze kassa te verkrijgen.

Wat kost een Vrienden-pas?

Onze Vrienden zijn belangrijk voor het Filmhuis. ​Als Vriend maakt u onze activiteiten mede mogelijk. En daarom heeft u altijd een streepje voor.
Voor €45,- per jaar bent u onze FilmVriend. Wilt en kunt u net wat meer geven? Word dan met 2 personen HuisVriend voor €105,- per jaar.

Wat is een Cinevillepas?

Met onbeperkt keuze uit meer dan 100 verschillende films per week in de 42 aangesloten filmtheaters door heel Nederland, ben je in Cineville eigenlijk nooit uitgekeken. Daarnaast biedt de Cinevillepas óók nog een heleboel extra's zoals toegang tot voorpremières en klassiekers, en tal van filmfestivals. Ook in Filmhuis Den Haag. Allemaal voor maar € 21,- per maand. Onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 17,50. Je bestelt je pas altijd voor minimaal 4 maanden. Daarna is de pas per maand opzegbaar.

Wat is een familieticket?
Voor €27,- kun je met 4 personen, waarvan min. 2 personen t/m 11 jaar, naar dezelfde film. Dit ticket is geldig voor de totale programmering, ongeacht dag of tijdstip. Ieder extra kind betaalt €6,75.

Eten en drinken

Mag je eten en drinken in de filmzaal?
 • Het is niet toegestaan om zelf meegebrachte drank- of etenswaren te nuttigen in de filmzaal of het café.
 • Drankjes gekocht in Filmhuis Den Haag mogen mee de zaal in. 
 • Eten gekocht in Filmhuis Den Haag dient in het café genuttigd te worden en mag niet mee de zaal in i.v.m. eventuele overlast voor andere bezoekers​.

Privacy

Hoe gaat Filmhuis Den Haag om met mijn gegevens?

Filmhuis Den Haag heeft privacy en gegevensbescherming hoog op de agenda staan. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die sinds 25 mei 2018 van toepassing is, stelt een aantal nieuwe eisen. Ons privacystatement en cookiebeleid zijn om die reden recentelijk aangepast: bekijk deze hier. Mocht u vragen of opmerkingen hebben over hoe wij met uw gegevens omgaan of van uw recht gebruik willen maken dan kunt u een bericht sturen naar privacy@filmhuisdenhaag.nl.

Bereikbaarheid

Is Filmhuis Den Haag toegankelijk voor minder validen?
De zalen 1, 2, 4 en 5 van Filmhuis Den Haag zijn toegankelijk voor rolstoelen. Zaal 3 is helaas niet met een rolstoel te bereiken. We vragen u contact op te nemen met de kassa zodat we de rolstoelplek voor u kunnen reserveren. Alle horecafaciliteiten zijn goed toegankelijk voor mindervaliden en Filmhuis Den Haag heeft een invalidentoilet.
Waar kan ik parkeren?
De Haagse binnenstad is autoluw. U parkeert gemakkelijk in de parkeergarages in de binnenstad, bijvoorbeeld Parking Stadhuis (De parkeergarage onder het stadhuis is vanaf 1 mei beperkt open. Dit is vanwege de veiligheid tijdens de bouw van het nieuwe onderwijs- en cultuurcomplex aan het Spuiplein, kijk hier voor meer info), Qpark Veerkaden, ParkBee of APCOA Wijnhaven. We verkopen uitrijkaarten voor Parking Stadhuis (€9,-, langer dan 3 uur parkeren).
Wat is Parkeergarage Stadhuis?

​Parkeergarage stadhuis is in het centrum van Den Haag en op loofafstand van Filmhuis Den Haag. Bij de kassa van het Filmhuis zijn tevens uitrij kaarten te koop. Hiermee kunt u 4 uur parkeren in de garage stadhuis. Als u langer dan vier uur geparkeerd heeft dient u bij te betalen. Met deze kaart moet u wel nog naar de betaalautomaat en daarbij de kaart als betaalmiddel gebruiken.

Wat is ParkBee?

​ParkBee maakt parkeergarages van bedrijfspanden beschikbaar voor het grote publiek via de Parkmobile App. Parkeergarage ParkBee Den Haag Centraal aan de Zwarteweg 60 ligt op loopafstand van Filmhuis Den Haag. Als je met de Parkmobile App bij deze ParkBee garage parkeert, betaal je slechts €1,50 per uur en max. €10,- per dag.

Wat is de Binnenstad Express?
Met de Binnenstad Express (tram 15) rijdt u voordelig van Rijswijk naar hartje Den Haag. De tram vertrekt vanaf het terrein P+R Hoornwijck in Rijswijk. Zie voor meer informatie: http://www.denhaag.nl/

Zaalinfo

Zijn de voorstellingen geplaceerd?
Nee, we adviseren u bij drukte op tijd bij uw filmzaal te zijn om verzekerd te zijn van de plaats van uw keuze.
Mag ik de zaal in als de film al begonnen is?
Tot 5 minuten na aanvang van de film heeft u nog toegang tot de zaal.
Mag ik mijn hond of baby of vouwfiets meenemen?
Honden zijn niet toegestaan in de zalen en in het restaurant (m.u.v. geleidehonden). Baby's mogen alleen in de filmzalen bij Babybios-filmvoorstellingen. Op last van de brandweer is het niet toegestaan grote pakketten, tassen, vouwfietsen e.d. mee te nemen in de zalen.

Garderobe

Kan ik mijn jas of tas ergens kwijt?

In het cafe, in de gang naar de toiletten, vindt u aan de kluisjes aan de linkerzijde. Hier kunt u uw jas en/of tas in doen, als u deze niet mee de zaal in wenst te nemen.

Het gebruik van een kluisje kost per keer € 1,- Er zijn twee betaalmogelijkheden: met een munt van € 1,- of met een dummy-munt die u met PIN aan kunt schaffen bij onze kassa.

Voor het gebruik van de kluisjes gelden onze algemene voorwaarden

Download de bezoekersvoorwaarden

Bezoekersvoorwaarden Filmhuis Den Haag