Elke dag open voor films en meer!

Filmhuis Den Haag is een podium voor eigentijdse filmkunst en klassiekers. Met zijn expertise en avontuurlijke programmering heeft het een toonaangevende status in Nederland.

Maar Filmhuis Den Haag is meer: het biedt programma’s die van betekenis zijn voor de bewoners en organisaties in de omgeving. En het is een levendige culturele ontmoetingsplek.

Filmhuis Den Haag

Spui 191

2511 BN Den Haag

Kassa

Open: dagelijks van 10.00 - 22.00
Telefoon: 070-3656030
E-mail: info@filmhuisdenhaag.nl

Café

Open: ma t/m vr: vanaf 09.00
za en zo: vanaf 10.00
Dicht: zo t/m do 30 min. na afloop laatste voorstelling
vr en za: 00.30

Restaurant

Open: dagelijks van 17.30 tot 21.00
Reserveren: 070-3648763

Veelgestelde vragen

Tickets

Hoe koop ik een kaartje?
Kaarten zijn te koop aan de kassa (uitsluitend met PIN) of online via de agenda op deze website. Met een (geprint) e-ticket kunt u direct doorlopen naar de zaal en hoeft u niet in de rij bij de kassa te wachten. Houdt bij de ticketcontrole aan de zaal uw eventuele kortingspas gereed. Het is niet mogelijk om kaarten te reserveren via de kassa, behalve voor houders van een Vriendenpas, Cinevillepas en Ooievaarspas. Let op: restitutie en/of ruilen van reeds gekochte tickets is niet mogelijk.
Wat kost een kaartje?

Elke dag tot 12.30 uur: €7,50
Zondag t/m donderdag v.a. 12:30 uur: €9
Vrijdag, zaterdag en feestdagen v.a. 12:30 uur: €10

Afwijkend
Film langer dan 180 minuten: + €2,50
Kindermatinee: - €2,50
Sneak Preview: - €1,50
3D (film+bril): + €2
Cineville: €0

Welke kortingen zijn er?
CJP, Student, 65+, Sneak: - €1,50
Vrienden FHDH & kinderen t/m 11 jaar: - €2,50
Ooievaarspas: 50% (niet geldig bij online kaartverkoop)
Er gelden géén kortingen op vrijdag, zaterdag en feestdagen vanaf 17.00 uur (behalve voor Vrienden- en Ooievaarspashouders). U krijgt alleen korting op vertoon van een geldige kortingspas. We geven geen korting op korting. Vrijkaarten zijn niet inwisselbaar voor geld.
Wat kost een 10-rittenkaart?

Een rittenkaart voor 10 voorstellingen naar keuze kost €75 en is ook geldig in Theater Dakota.
De rittenkaart is niet persoonsgebonden. Het is mogelijk om met maximaal 4 personen, 1 voorstelling te bezoeken.
De kaart is geldig tot 1 jaar na de verkoopdatum.

Zijn er kadobonnen?

​Leuk om te geven - leuk om te krijgen

Filmhuis Den Haag verkoopt zijn eigen kadobonnen, naast de landelijke 'Bioscoopbon'. Er zijn twee kadobonnen:

  1. De 'FILM & DRANKJE' kadobon is geldig voor 1 persoon voor 1 film van eigen keuze en 1 drankje (geen sterke drank) in ons café. Prijs: €14,-
  2. De 'FILM & DINER' kadobon is geldig voor 1 persoon voor 1 film van eigen keuze en 1 diner voor 1 persoon (u kunt kiezen uit een salade of een hoofdgerecht of een soep met een kleine salade. 1 drankje (geen sterke drank), een mandje brood en een kop koffie na afloop) in ons resaurant. Prijs: €33,50

Beide kadobonnen zijn alleen geldig in Filmhuis Den Haag, tot 1 jaar na de verkoopdatum. Voor speciale programma's (3D-films bijvoorbeeld) worden extra kosten gerekend. Niet in te wisselen voor geld. Prijzen zijn altijd onderhevig aan verandering.

Wat kost een Vrienden-pas?

Onze Vrienden zijn belangrijk voor het Filmhuis. ​Als Vriend maakt u onze activiteiten mede mogelijk. En daarom heeft u altijd een streepje voor.
Voor €39 per jaar bent u onze FilmVriend. Wilt en kunt u net wat meer geven? Word dan met 2 personen HuisVriend voor €99 per jaar.

Wat is een Cinevillepas?

Met onbeperkt keuze uit meer dan 100 verschillende films per week in de 42 aangesloten filmtheaters door heel Nederland, ben je in Cineville eigenlijk nooit uitgekeken. Daarnaast biedt de Cinevillepas óók nog een heleboel extra's zoals toegang tot voorpremières en klassiekers, en tal van filmfestivals. Ook in Filmhuis Den Haag. Allemaal voor maar €19,- per maand. Je bestelt je pas altijd voor minimaal 4 maanden. Daarna is de pas per maand opzegbaar.

Wat is een familieticket?
Voor €26 kunt u met 4 personen, waarvan min. 2 personen t/m 11 jaar, naar dezelfde film. Dit ticket is geldig voor de totale programmering, ongeacht dag of tijdstip. Ieder extra kind betaalt €6,50.

Bereikbaarheid

Hoe vind ik Filmhuis Den Haag?
Met de trein:
De NS-stations Den Haag Centraal en Hollands Spoor bevinden zich op ongeveer 10 minuten loopafstand. 

Met de bus of tram: 
Halte Bierkade: bus 5, 22, 24 en N5  of tram 1, 8, 9, 10, 15 en 16 
Halte Centrum: bus 22 en 24 of tram 1 en 16 
Halte Spui (in de tramtunnel): tram 2, 3, 4 en 6 
Halte Nieuwe Haven: bus 18, 22 en 24 

Met de auto:  
Vanaf de A12 (de Utrechtsebaan, vanuit de richtingen Utrecht, Amsterdam, Rotterdam) neemt u afrit 2. Bovenaan de afrit bij de stoplichten gaat u linksaf. U passeert achtereenvolgens onder meer het Centraal Station, het Lucent Danstheater en het Mercure Hotel (allen aan de rechterkant.) Direct hierna volgt de kruising met het Spui (stoplichten) en ziet u rechts aan de overkant Filmhuis Den Haag.
Is Filmhuis Den Haag toegankelijk voor minder validen?
De zalen 1, 2, 4 en 5 van Filmhuis Den Haag zijn toegankelijk voor rolstoelen. Zaal 3 is helaas niet met een rolstoel te bereiken. We vragen u contact op te nemen met de kassa zodat we de rolstoelplek voor u kunnen reserveren. Alle horecafaciliteiten zijn goed toegankelijk voor mindervaliden en Filmhuis Den Haag heeft een invalidentoilet.
Waar kan ik parkeren?
De Haagse binnenstad is autoluw. U parkeert gemakkelijk in de parkeergarages in de binnenstad, bijvoorbeeld Parking Stadhuis, Qpark Veerkaden ParkBee of APCOA Wijnhaven. De garage P1 Parking Spui Centre sluit per 1 augustus 2015 i.v.m. de ontwikkeling van het Spuikwartier.
Wat is Parkeergarage Stadhuis?

​Parkeergarage stadhuis is in het centrum van Den Haag en op loofafstand van Filmhuis Den Haag. Bij de kassa van het Filmhuis zijn tevens uitrij kaarten te koop. Hiermee kunt u 4 uur parkeren in de garage stadhuis. Als u langer dan vier uur geparkeerd heeft dient u bij te betalen. Met deze kaart moet u wel nog naar de betaalautomaat en daarbij de kaart als betaalmiddel gebruiken.

Wat is ParkBee?

​ParkBee maakt parkeergarages van bedrijfspanden beschikbaar voor het grote publiek via de Parkmobile App. Parkeergarage ParkBee Den Haag Centraal aan de Zwarteweg 60 ligt op loopafstand van Filmhuis Den Haag. Als je met de Parkmobile App bij deze ParkBee garage parkeert, betaal je slechts 1,50 euro per uur en max. 10 euro per dag.

Wat is de Binnenstad Express?
Met de Binnenstad Express (tram 15) rijdt u voordelig van Rijswijk naar hartje Den Haag. De tram vertrekt vanaf het terrein P+R Hoornwijck in Rijswijk. Zie voor meer informatie: http://www.denhaag.nl/

Huisregels

Mag je zelf meegebrachte consumpties nuttigen in het Filmhuis?
Nee, dat is niet toegestaan. Wel kunt u drankjes uit ons café naar de zalen meenemen. We verzoeken u uw glazen/kopjes weer terug te brengen.
Zijn de voorstellingen geplaceerd?
Nee, we adviseren u bij drukte op tijd bij uw filmzaal te zijn om verzekerd te zijn van de plaats van uw keuze.
Mag ik de zaal in als de film al begonnen is?
Tot 5 minuten na aanvang van de film heeft u nog toegang tot de zaal.
Mag ik mijn hond of baby of vouwfiets meenemen?
Honden zijn niet toegestaan in de zalen en in het restaurant. Baby's mogen alleen in de filmzalen bij Babybios-filmvoorstellingen. Op last van de brandweer is het niet toegestaan grote pakketten, tassen, vouwfietsen e.d. mee te nemen in de zalen.