Educatie

HBO

Een filmprogramma kan op verschillende manieren in het onderwijs worden ingepast. Als docent kunt u zelf een film kiezen (passend bij de studierichting) of een titel uit ons vaste programma uitzoeken. Bij de film ontvangt u lesmateriaal of een inleiding op maat. Wij adviseren u graag op maat voor een passend verdiepingsprogramma in de vorm van een les of workshop.

Verdieping
Waarom is deze scène zo spannend? Hoe beïnvloedt de montage het verhaal en op welke manier worden we als kijker gemanipuleerd? In onze verdiepingslessen krijgen studenten aan de hand van speciaal geselecteerde filmfragmenten inzicht in de werking van film, media en beeldcultuur. Zo leren ze kritisch te kijken naar de context en betekenis van beeld en te reflecteren op wat ze zien. De lessen kunnen op zichzelf staan of gekoppeld worden aan een film of workshop. Ook kan een vraag, genre, thema of kunstenaar/regisseur het uitgangspunt zijn. Niet alleen film, maar ook mediakunst, internet en social media-platforms worden besproken.

In de workshops maken studenten zelf films en gaan ze met nieuwe media aan de slag. Ze leren denken als een regisseur, monteren de geschoten beelden en ze acteren in hun eigen verhaal. Creativiteit, samenwerken, onderzoek en experiment staan centraal. Naast ons vaste aanbod, bieden we veel op maat. Alle workshops worden begeleid door filmprofessionals met ruime ervaring in lesgeven. Gebruikmakend van de nieuwste software en apparatuur.

Boekingen

Vraag hier uw educatieve programma aan.