Educatie

HBO

Studenten leren kritisch te kijken naar beeld en te reflecteren op dat wat ze zien. Waarom is deze scène zo spannend? Hoe beïnvloedt de montage het verhaal en op welke manier worden we als kijker eigenlijk gemanipuleerd? Studenten leren hoe het medium film zich de afgelopen decennia heeft ontwikkeld en wat ze ons vertellen over onze dromen en angsten. Begeleid door professionele (film)makers maken studenten hun eigen film of kijken ze - na een inleiding - naar de mooiste (internationale) films.

Beeldkraken: lessen waarin studenten kennismaken met de grammatica van film en hoe je met behulp van filmtechnieken de ervaring of interpretatie van het publiek kunt sturen. Kraak de codes door kritisch te leren kijken en (eventueel) te oefenen in de vorm van een eigen productie.

Beeldbouwen: lessen waarin studenten (nieuwe) inzichten in de grammatica van film toepassen op een eigen productie. Studenten vertellen hun eigen verhalen volgens het principe 'show, don't tell', monteren hun eigen materiaal en voegen geluiden/muziek toe. Tot slot kijk de studenten de film terug op het witte doek.

Beeld & Context: lessen waarin studenten leren om actief te kijken, te analyseren, te benoemen en (eventueel) een mening te vormen/te verwoorden.

Boekingen

Vraag hier uw educatieve programma aan.