Xuanzang

Huo Jianqi, China, 120 min

Onderdeel van: Cine China English

Stichting New China Town organiseert op zaterdag 14 september een festival rond de viering van het Chinees Maanfeest. In het kader van deze viering vertoont Filmhuis Den Haag de film Xuanzang, over de 17 jaar durende voetreis van een jonge Boeddhistische monnik van China naar India in de 7e eeuw. Aansluitend een gesprek met schrijfster Lulu Wang en Han Luk over deze film en het Chinees Maanfeest. 

Het Chinees Maanfeest is een Oost-Aziatisch feest dat op de vijftiende van de achtste maand van de Chinese kalender wordt gehouden. Ieder jaar wordt dit onder vele Chinezen over de wereld gevierd, uiteraard ook in Den Haag.

Het festival bestaat uit een cultureel en educatief programma, waarmee de vriendschap tussen de Haagse - en Chinese gemeenschap wordt gevierd, precies waar het Chinees Maanfeest symbool voor staat. Op het Rabbijn Maarsenplein zijn optredens van onder andere Jennifer Claeys, Lico Lee, Martial arts, Leeuwendans, The Amazing Red Country Dancers (Line dancing), Tari Golek (Indonesische dans).

Daarnaast is er een Food court en Oriëntaalse artikelen van lokale ondernemers uit het Haagse Chinatown waar men kan genieten van Aziatische lekkernijen en artikelen kan kopen. En jong en oud kunnen actief aan de slag met lampionnen maken, theeceremonie, muziekinstrumenten bespelen of een workshop kalligrafie.

Cultureel programma op Rabbijn Maarsenplein  
- 11:30 uur Start cultureel programma
- 12:00 uur Officiële opening door Wethouder van integratie Rachid Guernaoui en de Consul van de Ambassade van P.R. of China, de heer Jiang Hua 
- 12:30 uur Culturele optredens 

Filmhuis Den Haag
- 13:00 uur Vertoning Xuanzang en gesprek met schrijfster Lulu Wang en Han Luk

Alle activiteiten zijn gratis.
Filmkaarten worden aangeboden door Stichting New China Town, online reserveren of via de kassa van Filmhuis Den Haag.

Het festival rond het Chinees Maanfeest is een initiatief van Stichting New China Town, een organisatie die is opgericht om de belangen van de Haagse Chinese gemeenschap te behartigen en integratie en participatie te bevorderen.

cleardot.gif
Regisseur
Huo Jianqi
Land
China
Jaar
2016
Duur
120
Taal
Chinees, Sanskriet
Ondertiteling
Engels

Tickets kopen

English Subtitles