WYSIWYG: Fit-to-Screen

Divers, Nederland, 30 min

Onderdeel van: ROOTS Film Festival Specials

De standaard valt pas op als ervan wordt afgeweken. Op vergelijkbare manier is de bioscoop doorspekt met gewoontes en conventies die we amper nog door hebben. Speciaal voor ROOTS Festival maakt Cinema Platform WYSIWYG (What You See Is What You Get) ‘Fit-To-Screen’, een filmprogramma gepropt in de etalage van het Filmhuis Den Haag die de toegewijde filmbezoeker en toevallige passant steevast over het hoofd zien. Met deze installatie construeert én deconstrueert WYSIWYG op een speelse wijze welk onderdeel (film, ruimte, scherm en toeschouwer) zich moet aanpassen aan de vertoning.

Voor ‘Fit-To-Screen’ heeft WYSIWYG een doorlopend filmprogramma samengesteld met een selectie van zes experimentele filmwerken uit verschillende era. In deze werken is de camera merkbaar aanwezig en worden de relatie tussen kijker en scherm op verschillende manieren bevraagd.

  • Camera 1. (2019) / 8min / Jean-Baptiste Castel
  • Seen one (2020) / 5min / Mark Prendergas
  • Equestrian (2003) / 4min / Michiel van Bakel 
  • Het beademen van de beeldbuis (1971) / 2:30min / Marinus Boezem
  • Rain Sugar Eye (2006) / 12min / Yasmijn Karhof
  • De biscoop is geen rijwielstalling (1928) / 2min / onbekend

Over WYSIWYG
Cinema Platform WYSIWYG (What You See Is What You Get) stimuleert een alternatieve cinema-cultuur door te onderzoeken hoe we vandaag de dag film kijken en ervaren. In samenwerking met (film)makers, kunstenaars, ontwerpers, schrijvers en critici reflecteren we hierop en organiseren ze speelse en experimentele filmvertoningen. Hierbij hebben ze niet alleen aandacht voor het filmprogramma, maar nemen ze ook de presentatievorm en ruimtelijke aspecten mee die de kijkervaring van de bezoeker beïnvloeden.

Regisseur
Divers
Land
Nederland
Jaar
2020
Duur
30
Taal
Geen
Ondertiteling
Geen

Tickets kopen