Wrath of silence

Xin Yukun, China, 119 min, China, Drama

Onderdeel van: Cine China English Specials

Na The Coffin in the Mountain is Wrath of Silence de tweede volwaardige film van de jonge Chinese regisseur Xin Yukun. Hij waagt zich opnieuw aan een thriller, eentje waarbij hij extreem geweld niet schuwt..

Wrath of Silence vertelt het verhaal van Zhang Baomin, een mijner ergens in verlaten dorpje, wiens zoon op een dag wordt vermist. Zijn zoektocht brengt hem in het vaarwater van de sinistere Chang Wannian (Jiang Wu, A Touch of Sin), een rijke industrieel die op agressieve wijze andere mijnbedrijven overneemt. Baomin denkt dat Wannian zijn zoon heeft ontvoerd, maar wanneer hij iemand uit een bestelwagen redt, blijkt dit de dochter van Wannians advocaat Xu te zijn. Zo ontstaat een complexe en gevaarlijke driehoeksverhouding tussen deze drie mannen. Een gewelddadige confrontatie lijkt onvermijdelijk..

Xin lijkt inspiratie te halen bij voorgangers als Johnny To en John Woo, maar lijkt evenzeer geïnspireerd te zijn door Zuid-Koreanen als Chan-Wook Park (Vengeance-trilogie) en Jee-woon Kim (I Saw the Devil). Dit uit zich vooral in het brute karakter en de hypergestileerde vorm van de film.

Maar meer nog deelt de film een band met A Touch of Sin van Xin’s landgenoot Zhangke Jia. Beide cineasten gebruiken het formaat van de genrefilm om een kritische blik te werpen op de sociaaleconomische toestand in China. Xin werpt een licht op de drie leefwerelden die met elkaar botsen: de armzalige arbeiders op het platteland, de middenstand en het rijke kapitaal.

Regisseur
Xin Yukun
Met o.a.
Jiang Wu, Song Yang, Yuan Wenkang Tan Zhuo
Land
China
Jaar
2019
Duur
119
Taal
Mandarijn
Ondertiteling
Engels

Tickets kopen