Woodstock

Michael Wadleigh, Verenigde Staten, 240 min, Documentaire, Muziek, Woodstock

Onderdeel van: Specials

Op zondag 18 augustus 2019, precies 50 jaar na het legendarische muziekfestival, brengt Warner Bros. Pictures de Oscar© winnende muziekdocumentaire WOODSTOCK  terug in de Nederlandse bioscoop.

Tijdens een regenachtig weekend in augustus 1969 was het ‘Three Days of Peace and Music’ waarbij ruim 400.000 mensen onvergetelijke optredens beleefden van onder meer Jimi Hendrix, Joe Cocker, Santana, The Who, Janis Joplin, Jefferson Airplane, Joan Baez en Crosby, Stills & Nash.

Regisseur  Michael Wadleigh was erbij en maakte een ruim drie uur durende muziekdocumentaire die in 1970 in de bioscoop te zien was en uiteindelijk werd bekroond met een Oscar© in de categorié 'Beste Documentaire ́. Om 50 jaar WOODSTOCK te vieren brengt Warner Bros. Pictures de gelijknamige muziekdocumentaire eenmalig terug in de Nederlandse bioscoop voor een speciale vertoning. Het betreft de ‘Director’s Cut’ van de film met een speelduur van 3 uur en 44 minuten, inclusief een intermission (pauze). De documentaire bevat unieke sfeer beelden, interviews en natuurlijk veel muziek

Regisseur
Michael Wadleigh
Met o.a.
Jimi Hendrix, Joe Cocker, Janis Joplin, Jefferson Airplane
Land
Verenigde Staten
Jaar
1970
Duur
240
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands

Tickets kopen