Wolfwalkers

Tomm Moore, Ross Stewart, Ierland, Luxemburg, Frankrijk, VS, 103 min, Animatie, Familie, 7+

Onderdeel van: English

Een bijzonder spannend en adembenemend mooi avontuur, vol van magie, Keltische mythes, vriendschap en liefde voor de natuur, die zowel kinderen als volwassenen zal betoveren.

In een magisch Ierland wonen Wolfwalkers. Je herkent ze aan hun fonkelend rode haar en grote ogen. Zij kunnen niet alleen praten met wolven, maar ook wonden genezen en zelf in een wolf veranderen. Mensen denken dat Wolfwalkers hen beschermen tegen de wolven, maar eigenlijk is het andersom. Het zijn de wolven en de natuur die bescherming nodig hebben. Als leerling-jager Robyn met haar vader naar Ierland reist, om de laatste wolven te doden, leert ze Mebh kennen. Mebh blijkt een Wolfwalker te zijn, net als haar moeder. Wanneer haar moeder spoorloos verdwijnt, gaan Robyn en Mebh op zoek naar haar. Robyn wordt steeds verder mee gezogen in een geheime, betoverende wereld.

Regisseur Tomm Moore en zijn studio Cartoon Saloon sleepten eerder al respectievelijk twee (Song of the Sea, The Secret of Kells) en drie Oscarnominaties (The Breadwinner) voor hun vorige films binnen.

Deze versie is Engels gesproken en Nederlands ondertiteld. Let op: voor 7 jaar en ouder.

English
A young apprentice hunter and her father journey to Ireland to help wipe out the last wolf pack. But everything changes when she befriends a free-spirited girl from a mysterious tribe rumored to transform into wolves by night.

Regisseur
Tomm Moore, Ross Stewart
Met o.a.
Honor Kneafsey (Stem), Eva Whittaker (Stem), Sean Bean (Stem)
Land
Ierland, Luxemburg, Frankrijk, VS
Jaar
2020
Duur
103
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands

Andere varianten van deze film:

Nederlands gesproken
  • Verrassend, ontroerend en opmerkelijk gestileerd

    NRC

  • Elke lijn, kras en kleurtoets is even verrukkelijk

    de Volkskrant

  • Een voortreffelijk animatiemeesterwerk

    The Guardian

De film wordt sinds zijn première op Filmfestival Toronto de hemel in geprezen en gezien als dé grote kanshebber voor de Oscars

Tickets kopen

Engels gesproken

Andere varianten van deze film:

Nederlands gesproken