Wolfwalkers

Tomm Moore, Ross Stewart, Ierland, Luxemburg, Frankrijk, VS, 100 min, Animatie, Familie, 7+

Onderdeel van: Kids

Een bijzonder spannend en adembenemend mooi avontuur, vol van magie, Keltische mythes, vriendschap en liefde voor de natuur, die zowel kinderen als volwassenen zal betoveren.

In een magisch Ierland wonen Wolfwalkers. Je herkent ze aan hun fonkelend rode haar en grote ogen. Zij kunnen niet alleen praten met wolven, maar ook wonden genezen en zelf in een wolf veranderen. Mensen denken dat Wolfwalkers hen beschermen tegen de wolven, maar eigenlijk is het andersom. Het zijn de wolven en de natuur die bescherming nodig hebben. Als leerling-jager Robyn met haar vader naar Ierland reist, om de laatste wolven te doden, leert ze Mebh kennen. Mebh blijkt een Wolfwalker te zijn, net als haar moeder. Wanneer haar moeder spoorloos verdwijnt, gaan Robyn en Mebh op zoek naar haar. Robyn wordt steeds verder mee gezogen in een geheime, betoverende wereld.

Regisseur Tomm Moore en zijn studio Cartoon Saloon sleepten eerder al respectievelijk twee (Song of the Sea, The Secret of Kells) en drie Oscarnominaties (The Breadwinner) voor hun vorige films binnen.

Deze versie is Nederlands gesproken. Let op: voor 7 jaar en ouder.

Regisseur
Tomm Moore, Ross Stewart
Met o.a.
Honor Kneafsey (Stem), Eva Whittaker (Stem), Sean Bean (Stem)
Land
Ierland, Luxemburg, Frankrijk, VS
Jaar
2020
Duur
100
Taal
Nederlands

Andere varianten van deze film:

Engels gesproken

De film wordt sinds zijn première op Filmfestival Toronto de hemel in geprezen en gezien als dé grote kanshebber voor de Oscars

Tickets kopen

Nederlands gesproken

Andere varianten van deze film:

Engels gesproken