Winternachten: Tot de dood ons scheidt

45 min

Onderdeel van: Specials Winternachten 2019

Winternachten presenteert: Tot de dood ons scheidt

Gerlinda Heywegen presenteert een filmcollege met prachtige, indringende maar ook humorvolle fragmenten. Geïnspireerd door het festivalthema Who wants to live forever? neemt ze u mee op een filmische road trip rond leven, dood en verlangen naar eeuwig leven. De reis start in Hollywood met slachtoffers die vallen omdat de held moet voortleven. Het bos in The Mourning Forest van Naomi Kawase is een plek van rouw en bezinning. In de Russische film Mother and Son van Alexander Sokoerov begeleidt een zoon zijn moeder op haar laatste reis. Wat blijkt? Er valt over eeuwig leven of dood in de film ook te lachen. Nederlands gesproken.

Gerlinda Heywegen (1968) is programmamaker, schrijver, organisator en lezingengever, steeds op het gebied van film. Ze werkt onder andere voor Film by the Sea in Vlissingen, Mooov in België, Filmhuis Den Haag en het Winternachten festival. Tevens is ze de organisator van Filmkrant.Live, dat in heel het land inleidingen, lezingen, q&a’s en talkshows verzorgt in met name filmtheaters. Ze ontwikkelde en organiseerde voor EYE Filmmuseum Amsterdam de radio talkshow Eye Filmcafé in samenwerking met de VPRO en maakte daar ook columns voor. Heywegen schreef onder andere The other director, een boek over acht 'directors of photography', ze werkte mee aan Passie voor Cinema (Frans Westra) over 40 jaar filmvertoning in Nederland en ze was redacteur en journalist voor filmtijdschrift Skrien.

Voor het gehele Winternachten festival zijn er passe-partouts te koop per dag. Wilt u naar een los programma in Filmhuis Den Haag? Dan kunt u kaarten kopen via onze website en aan onze kassa. Vanwege Winternachten geldt er geen Cineville korting of andere kortingen. 

Jaar
2018
Duur
45

Tickets kopen