Winternachten: To Light

Nora Särak, Estland, Letland, 27 min

Onderdeel van: Hoe lees ik een film? Specials Winternachten 2019

Tijdens Winternachten een speciale editie van Hoe lees ik een film? In deze reeks ga je als lezer naar de film met Lidewijde Paris (o.a. bekend van haar lees!workshops en het boek Hoe lees ik?). Met een kijktip vooraf en een ontspannen gesprek na over de literaire aspecten van het verhaal.

To light is een poëtische documentaire over een moeder en haar zoon van Estse afkomst, woonachtig in de Russische stad Pechora. Ooit stond deze grensstad tussen Estland en Rusland bekend als de Estse stad Pesteri. Na zeventig jaar Sovjet-bewind is er bijna niets Ests meer over in de stad. Moeder en zoon staan dicht bij elkaar: waar zij aan het einde van haar leven is en dood wil, is haar zoon op zoek naar licht in de duisternis.
Met dank aan Go Short.

Lidewijde Paris geeft in een paar opmerkingen vooraf aan waar je op kunt letten in de film en na afloop ga je met haar in gesprek over de films en hoe deze in relatie staan tot het thema van Winternachten 2019: Who wants to live forever? Je hoeft geen doorgewinterde lezer te zijn om mee te kunnen kijken. Ook geen doorgewinterde filmkijker, trouwens.

Voor het gehele Winternachten festival zijn er passe-partouts te koop per dag. Wil je naar een los programma in Filmhuis Den Haag? Dan kun je kaarten kopen via onze website en aan onze kassa. Vanwege Winternachten geldt er geen Cineville korting of andere kortingen. 


©Foto Lidewijde Paris - Joke van Vliet

Regisseur
Nora Särak
Land
Estland, Letland
Jaar
2015
Duur
27
Taal
Ests, Lets

Tickets kopen