Winternachten: I'm here

Spike Jonze, Verenigde Staten, 30 min

Onderdeel van: Hoe lees ik een film? Specials Winternachten 2019

Tijdens Winternachten een speciale editie van Hoe lees ik een film? In deze reeks ga je als lezer naar de film met Lidewijde Paris (o.a. bekend van haar lees!workshops en het boek Hoe lees ik?). Met een kijktip vooraf en een ontspannen gesprek na over de literaire aspecten van het verhaal.

Spike Jonze, die in 2009 met Where the Wild Things Are al een ander klassiek kinderboek verfilmde, liet zich in 2010 door The Giving Tree inspireren tot de korte film I'm Here.
Deze gaat over Robot Sheldon die verliefd raakt op robot Francesca. Omdat zij in een wereld leven waarin Robots onderdrukt worden, gedraagt Sheldon zich naar de regels en leeft een teruggetrokken bestaan. Francesca zit daarentegen vol leven en energie en zoekt steeds haar grenzen op. Dit resulteert in roekeloos gedrag waarbij Francesca haar ledematen verliest. Sheldon zoekt meteen naar oplossingen om zijn geliefde van de naderende schroothoop te redden. Net als het boek laat de film je achter met een ongemakkelijk gevoel over de grenzen van liefde en opoffering.

Lidewijde Paris geeft in een paar opmerkingen vooraf aan waar je op kunt letten in de film en na afloop ga je met haar in gesprek over de films en hoe deze in relatie staan tot het thema van Winternachten 2019: Who wants to live forever? Je hoeft geen doorgewinterde lezer te zijn om mee te kunnen kijken. Ook geen doorgewinterde filmkijker, trouwens.

©Foto Lidewijde Paris - Joke van Vliet

Voor het gehele Winternachten festival zijn er passe-partouts te koop per dag. Wilt u naar een los programma in Filmhuis Den Haag? Dan kunt u kaarten kopen via onze website en aan onze kassa. Vanwege Winternachten geldt er geen Cineville korting of andere kortingen. 
Regisseur
Spike Jonze
Land
Verenigde Staten
Jaar
2010
Duur
30
Taal
Engels

Tickets kopen