What You Gonna Do When the World’s on Fire?

Roberto Minervini, Frankrijk, Italië, VS, 123 min, Documentaire

Onderdeel van: English Previously Unreleased Specials

Tijden & Tickets
De nieuwste documentaire van Roberto Minervini (The Other Side) duikt in het dagelijkse leven van zwarte Amerikanen die vechten voor gerechtigheid in de zomer van 2017. Meesterlijk schakelt hij tussen vier verhalen in New Orleans en Jackson County, Mississippi.

Minervini volgt een aantal zwarte Amerikanen die vechten voor gerechtigheid, in de zomer van 2017 opgenomen in stralend zwart-wit. De afgekickte Judy Hill probeert haar familie en vrienden financieel en emotioneel overeind te houden, nadat haar bar met sluiting wordt bedreigd; de jonge broers Ronaldo en Titus zien met lede ogen aan hoe hun buurt wordt geplaagd door geweld; Kevin, de Indiase chief van Mardi Gras, probeert het culturele erfgoed van zijn volk levend te houden; en The New Black Panthers plegen een huis-aan-huis onderzoek naar een moord, toegeschreven aan de Ku Klux Klan. Minervini maakte een urgente, intieme film over gemeenschapszin, woede en zelfrespect, en ook een krachtige aanklacht tegen de ideeën van blanke suprematie in het Amerikaanse Zuiden. 

English: What You Gonna Do When The World's On Fire is the story of a community of black people in the American South during the summer 2017, when a string of brutal killings of black men sent shockwaves throughout the country. A meditation on the state of race in America, this film is an intimate portrait into the lives of those who struggle for justice, dignity, and survival in a country not on their side.

Regisseur
Roberto Minervini
Met o.a.
Kevin Goodman, Dorothy Hil, Judy Hill
Land
Frankrijk, Italië, VS
Jaar
2019
Duur
123
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Weergave
zwart-wit
  • Het gebruik van zwart-wit geeft de film zowel een grimmig realistische sfeer als een gevoel van abstractie mee.

    NRC

Opgenomen in de Gouden Leeuw-competitie van het festival van Venetië en won prijzen in Londen, Wenen en Mar del Plata.

Tickets kopen

Nederlands ondertiteld

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl