We are X

Stephen Kijak, Verenigde Staten, 95 min, Muziek, Portret, Yoshiki,

Van de makers van Searching for Sugar Man komt nu de nieuwe documentaire We are X. Een rock & roll-verhaal over X Japan: de grootste en succesvolste band ter wereld… waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt.

Onder de bezielende leiding van frontman, drummer, pianist en componist Yoshiki verkocht de band meer dan 30 miljoen platen en weet een wereldwijde schare fans aan zich te binden: van Sir George Martin, KISS en Stan Lee tot de Japanse keizer.

De afgelopen drie decennia volgde regisseur Stephen Kijak (Stones in Exile, Scott Walker: 30 Century Man) de band en frontman Yoshiki en legde hun bewogen en wonderlijke geschiedenis vast: van de opkomst van Yoshiki in de jaren ’80, het tragische uiteenvallen van de succesvolle band in 1997 door ruzies, de dood van een bandlid en de aanhoudende depressies van Yoshiki tot de comeback met een memorabel concert in Madison Square Garden in New York in 2014.

We Are X is een intiem portret van een gekwelde, maar onstuitbare en charismatische rockster die wereldwijd miljoenen mensen met zijn muziek weet te raken.

Regisseur
Stephen Kijak
Land
Verenigde Staten
Jaar
2017
Duur
95
Taal
Engels, Japans
Ondertiteling
Nederlands

Tickets kopen