Waldstille

Martijn Maria Smits, Nederland, 90 min, Drama waarin Ben zich de woede en het verdriet van zijn complete dorp op de hals haalt als hij dronken een verkeersongeluk veroorzaakt waarbij zijn vriendin Tinka sterft.

Ben (Thomas Ryckewaert) en zijn vriendin Tinka (Maartje van de Wetering) wonen met hun tweejarige dochtertje Cindy in het Brabantse dorpje Waldstille. Wanneer ze na een uit de hand gelopen carnavalsavond dronken in de auto stappen, komt Tinka om het leven bij een verkeersongeluk. Ben, die achter het stuur zat, belandt in de gevangenis en Tinka’s ouders krijgen de voogdij over Cindy. Langzaam gaat iedereen verder met hun leven. Als Ben na een paar jaar vrijkomt, verwijten zijn verbitterde schoonouders hem nog altijd de dood van hun dochter en haalt hij de woede en het verdriet van zijn complete dorp op de hals. Tinka’s zus Debbie (Jelka van Houten) probeert te bemiddelen, maar Ben zet alles op alles om het verloren gegane contact met Cindy te herstellen.
 

Regisseur
Martijn Maria Smits
Met o.a.
Thomas Ryckewaert, Jelka van Houten en Maartje van de Wetering
Land
Nederland
Jaar
2016
Duur
90
Taal
Nederlands
  • Waldstille legt succesvol de focus op het ongezegde

    De Volkskrant

Waldstille ging eerder in première op het San Sebastian Film Festival en het Nederlands Film Festival.

Tickets kopen

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl