Until the birds return

Karim Moussaoui, Algerije, 113 min, Drama, Portret, Algerije, 12+

Regisseur Karim Moussaoui schetst een intiem en intrigerend portret van zijn vaderland Algerije, met prachtige beelden van het landschap en verhalen die ons onderdompelen in de ziel van een hedendaagse Arabische maatschappij

Algerije heeft vandaag de dag last van diverse tegenstellingen, sektarisch vanwege onverwerkte erfenissen uit de wrede burgeroorlog van 1991 tot 2002, en sociaal als gevolg van de afstand tussen man en vrouw of rijk en arm. Dit toont Karim Moussaoui aan in zijn zelfgeschreven regiedebuut via drie nauwelijks verbonden, authentiek ogende verhalen.

Mourad, een recent rijk geworden vastgoedontwikkelaar, zit klem tussen de eisen van zijn jonge tweede vrouw die naar Frankrijk terug wil en zijn ex-vrouw en verwende zoon. En dan is hij getuige van een gewelddadig incident dat hij niet bij de politie aangeeft.

Djalil, een werknemer van Mourads bedrijf, is bereid een echtpaar naar het huwelijk van hun dochter Aicha te rijden. En dan wordt duidelijk dat die jonge mensen meer bevriend zijn dan betamelijk werd/wordt geacht.

Dahman, een ambitieuze neuroloog, wordt beschuldigd dat hij jaren geleden een vrouw heeft verkracht tijdens een opstootje op straat, met terroristische implicaties.

Regisseur
Karim Moussaoui
Land
Algerije
Jaar
2017
Duur
113
Taal
Algerijns
Ondertiteling
Nederlands
  • Liefdevol debuut toont de talloze contrasten in Algerije

    NRC

  • Eenvoudige verhalen die prachtig gespeeld zijn: een film met vleugels

    De Volkskrant

Tickets kopen

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl