Un fils

Mehdi Barsaoui, Tunesië, 95 min, Drama

Onderdeel van: English

Tijden & Tickets

Un Fils is een meeslepend familiedrama en indrukwekkend debuut van de Tunesische regisseur Mehdi Barsaoui. Tunesië, zomer van 2011. Fares en Meriem beleven gelukkige dagen met Aziz, hun 11-jarige zoon. Tijdens een verblijf in het zuiden van het land, verandert een gebeurtenis voor altijd hun leven. 

Wat volgt is een race tegen de klok, waarbij Fares en Meriem geconfronteerd worden met tegenstrijdige emoties en moeilijke keuzes. In een serie wendingen legt het verhaal op ingenieuze wijze de realiteit van de huidige Tunesische samenleving bloot. Un Fils ging in première op het Filmfestival van Venetië, waar de film geselecteerd werd voor de Orrizonti-competitie. Sami Bouajila won daar de prijs voor beste acteur voor zijn vertolking van Fares. Op het Internationaal Film Festival van Rotterdam (IFFR) werd de film omarmd door het publiek.

English
Tunisia, summer 2011. The holiday to the South of the country ends in disaster for Fares, Meriem and their 10-year-old son Aziz, when he is accidentally shot in an ambush. His injury will change their lives: Aziz needs a liver transplant, which leads to discovery of a long-buried secret. Will Aziz and the relationship survive?

Regisseur
Mehdi Barsaoui
Met o.a.
Sami Bouajila, Najla Ben Abdallah, Youssef Khemiri
Land
Tunesië
Jaar
2020
Duur
95
Taal
Arabisch, Frans
Ondertiteling
Engels

Andere varianten van deze film:

Nederlandse ondertiteling

Tickets kopen

English subtitles

Andere varianten van deze film:

Nederlandse ondertiteling

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl