Un fils

Mehdi Barsaoui, Tunesië, 95 min, Drama

Tijden & Tickets

Un Fils is een meeslepend familiedrama en indrukwekkend debuut van de Tunesische regisseur Mehdi Barsaoui. Tunesië, zomer van 2011. Fares en Meriem beleven gelukkige dagen met Aziz, hun 11-jarige zoon. Tijdens een verblijf in het zuiden van het land, verandert een gebeurtenis voor altijd hun leven. 

Wat volgt is een race tegen de klok, waarbij Fares en Meriem geconfronteerd worden met tegenstrijdige emoties en moeilijke keuzes. In een serie wendingen legt het verhaal op ingenieuze wijze de realiteit van de huidige Tunesische samenleving bloot. Un Fils ging in première op het Filmfestival van Venetië, waar de film geselecteerd werd voor de Orrizonti-competitie. Sami Bouajila won daar de prijs voor beste acteur voor zijn vertolking van Fares. Op het Internationaal Film Festival van Rotterdam (IFFR) werd de film omarmd door het publiek.

Regisseur
Mehdi Barsaoui
Met o.a.
Sami Bouajila, Najla Ben Abdallah, Youssef Khemiri
Land
Tunesië
Jaar
2020
Duur
95
Taal
Arabisch, Frans
Ondertiteling
Nederlands

Andere varianten van deze film:

English subtitles
  • Juist de ongewone combinatie is charmant

    VPRO Cinema

  • Van intens verdriet tot machteloze woede

    NRC

Tickets kopen

Nederlandse ondertiteling

Andere varianten van deze film:

English subtitles

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl