Truffel liefde

Jascha de Wilde, Ben Hendriks, Nederland, 84 min, Documentaire, AL

Onderdeel van: English

De ‘zwarte diamant’ is het magische middelpunt van een unieke wereld bevolkt door zeer uiteenlopende personen. Van stroper en jager tot kweker en chefkok. Allen hebben dezelfde diepgaande passie voor de zwarte truffel. 

Voor de één is het een manier om onderdeel te zijn van de natuur, voor de ander een culinaire goudmijn, maar dat het allen in vervoering brengt is duidelijk. Er is sprake van volle overgave en totale toewijding. Ze gaan op de knieën voor de truffel, vaak letterlijk in het veld om de truffel uit te graven en in aanbidding op de kerkbanken. De truffel is een mysterie en zoals in de liefde daarom gekoesterd en verafgood. Maar als we niet uitkijken verdwijnt deze bijzondere zwam door opwarming voorgoed uit onze aarde. Zijn we in staat deze amour fou los te laten en alleen te nemen wat de aarde ons geeft? Deze heerlijke film uit de Franse Provence doet niet alleen een beroep op onze visuele zintuigen, maar we kunnen het verrukkelijke aroma bijna ruiken!

English
The black truffle, or “black diamond”,  is the magical centre of a unique world, populated by very different people. From poachers and hunters, to growers and chefs. All these people have the same passion for the black truffle; they are fully dedicated and totally committed.

The truffle is a mystery and therefore cherished and idolized. But if we’re not careful, this exceptional mushroom will dissapear from the earth due to global warming. Are we able to let this ‘amour fou’ slide and only take what the earth provides us with? This delightful movie from the French Provence will not only trigger your visual senses: you’re almost able to smell the delicious aroma!

Regisseur
Jascha de Wilde, Ben Hendriks
Land
Nederland
Jaar
2019
Duur
84
Taal
Frans
Ondertiteling
Engels

Andere varianten van deze film:

Nederlandse ondertiteling

Tickets kopen

English subtitles

Andere varianten van deze film:

Nederlandse ondertiteling