Touch me not

Adina Pintilie, Roemenië, Duitsland, 125 min, Drama

Vertel me hoe je van me hield, zodat ik kan begrijpen hoe ik kan liefhebben. Een filmmaker en haar personages wagen zich aan een persoonlijke zoektocht naar het begrip van en de emotie bij intimiteit. Op de diffuse grens tussen realiteit en fictie volgt Touch me not de emotioneel geladen verkenningstochten van Laura, Tomas en Christian, en biedt de film een diep empathisch inzicht in hun leven. 

Verlangend naar intimiteit, maar tegelijk ook beperkt door angsten en weerstand, werken ze aan het verkennen en overwinnen van oude patronen, afweermechanismen en taboes. Ze proberen de grenzen te verleggen om zich vrijer te kunnen bewegen, zowel fysiek als psychisch. De een wil intimiteit, maar durft zich niet over te geven. Een ander geeft zich helemaal, maar botst soms met de afwerende houding van mensen in de omgeving. En weer een ander klampt zich teveel vast aan herinneringen, maar probeert zich wel langzaam open te stellen.

Touch me not kijkt naar hoe we intimiteit kunnen vinden op de meest onverwachte manieren, hoe we van iemand anders kunnen houden zonder onszelf te verliezen, hoe we toestaan dat we aangeraakt kunnen worden door onszelf de ruimte te geven.

Let op: deze film bevat expliciete beelden die als choquerend kunnen worden ervaren.

Regisseur
Adina Pintilie
Land
Roemenië, Duitsland
Jaar
2018
Duur
125
Taal
Engels-Duits
Ondertiteling
Nederlands
  • Minstens zo indrukwekkend is het hoe ze erin slaagde de amateurs en professionele acteurs zich letterlijk en figuurlijk bloot te laten geven.

    De Volkskrant

  • Het is een van de opmerkelijkste en dapperste debuten van dit jaar

    NRC

Winnaar van de Gouden Beer op het filmfestival van Berlijn in 2018

Tickets kopen

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl