Through the wall

Rama Burshtein, IL, 110 min, Romantische komedie, Liefde, Huwelijk, AL

De bekroonde Israëlische regisseur Rama Burshtein brengt na Fill the void opnieuw een onconventionele en charmante ‘romcom’ (romantische komedie) over liefde en huwelijk in de chassidische gemeenschap.

Michal popelt om in het huwelijksbootje te stappen. Haar verloofde ziet echter in deze dertigplusser niet de liefde van zijn leven en verbreekt de relatie. Desondanks besluit zij de voorbereidingen voor de bruiloft gewoon door te zetten. Zij legt de datum vast, mét een knalharde deadline: zij geeft zichzelf een maand de tijd om een geschikte huwelijkskandidaat te vinden. De locatie, de trouwjurk, het appartement zijn immers al geregeld, nu nog de bruidegom. Zij roept de hulp in van een chassidische huwelijksbemiddelaar en ontmoet in korte tijd heel veel potentiële partners. Zal zij haar Ware Jacob vinden? Als Michal kort voor de bruiloft nog steeds geen man heeft weten te strikken, rest niets dan te vertrouwen op de Goddelijke Voorzienigheid.

Regisseur
Rama Burshtein
Land
IL
Jaar
2017
Duur
110
Taal
Ivriet
Ondertiteling
Nederlands
  • Through the Wall voelt als een in romkomvorm verpakte parabel en dat is in dit geval een compliment.

    De Volkskrant

Tickets kopen

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl