The Wound - LGBT

John Trengove, Zuid-Afrika, 88 min, Drama, LGBT, 12+

Onderdeel van: Movies that Matter Festival 2020: geannuleerd Specials

Pakkend en dramatisch verhaal over stamtradities, rituele inwijding tot mannelijkheid en homoseksualiteit. 

Xolani behoort in Zuid Afrika tot de Xhosa stam. Ieder jaar neemt hij vrij van zijn werk om te helpen bij de "Ukwaluka", het stamritueel van een aantal weken waarbij jongens worden ingewijd tot man. Met een aantal andere mannen gaat hij op weg naar een verlaten berggebied waar dit oude stamritueel plaatsvindt. Ieder van hen is mentor over een jongen en Xolani heeft de zorg over Kwanda, de enige jongen uit de groep die afkomstig is uit een welgestelde familie in Johannesburg. De rest komt van het platteland en vindt Kwanda maar een eigenwijs stadsjongetje. Gaandeweg de inwijding komt Kwanda erachter dat Xolani verliefd is op Vija, een van de andere mentoren. Al jaren ontmoeten zij elkaar tijdens de initiatie en kunnen dan toegeven aan hun gevoelens voor elkaar. Deze ontdekking zet het leven en bestaan van hun beiden op het spel...

Op maandag 26 maart om 21:00 uur draaien we deze film tijdens het Movies that Matter Festival. Kaarten zijn vanaf 8 maart online te koop via moviesthatmatter.nl en bij ons aan de kassa.

Regisseur
John Trengove
Land
Zuid-Afrika
Jaar
2018
Duur
88
Taal
Xhosa, Afrikaans, Engels
Ondertiteling
Nederlands

Tickets kopen

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl