The wild pear tree

Nuri Bilge Ceylan, Turkije, 188 min

Onderdeel van: English

Tijden & Tickets

Generaties botsen in dit coming-of-age-verhaal waarin Nuri Bilge Ceylan ook de brandende kwesties in het huidige Turkije niet uit de weg gaat. 

The Wild Pear Tree volgt Sinan, een Turkse jongen uit de provincie die net is afgestudeerd en probeert zijn eerste roman gepubliceerd te krijgen. Vanwege geldgebrek moet hij terug naar zijn geboortestreek en terug naar zijn disfunctionele familie die lijdt onder het gokgedrag van zijn vader. Sinans verlangen naar succes heeft van hem een pompeuze einzelgänger gemaakt die alles verwerpt behalve zijn eigen ideeën.

Net als eerdere films van Ceylan neemt The Wild Pear Treede tijd om alle verhaallijnen met zachte streken neer te zetten. Ditmaal kiest Ceylan voor een meer realistische benadering en toont hij ook rellen, politiegeweld en de opkomst van religieus rechts. De obsessie met geld, de noodzaak van artistieke vrijheid, het conflict tussen de oude en de nieuwe generatie: Ceylan weet al die grote kwesties op fijnzinnige manier door zijn verhaal te verweven.

Vier jaar na het winnen van de Gouden Palm voor de film Winter Sleep keerde Nuri Bilge Ceylan dit jaar terug naar de Cannes-competitie met The Wild Pear Tree. Hierin bekijkt de Turkse regisseur zijn land Turkije aan de hand van een coming-of-ageverhaal, dat hij heeft doorspekt met filosofie, religie, politiek en morele vraagstukken.

Regisseur
Nuri Bilge Ceylan
Land
Turkije
Jaar
2019
Duur
188
Taal
Turks
Ondertiteling
Engels

Andere varianten van deze film:

Tickets kopen

English Subtitles

Andere varianten van deze film: