The Whistlers

Corneliu Porumboiu, Roemenië, Frankrijk, Duitsland, 98 min, Crime, 16+

Onderdeel van: English

Tijden & Tickets

De Roemeense politie agent Cristi is in Boekarest informant voor de lokale maffia. Er wordt een complot gesmeed om de corrupte zakenman Zsolt uit de gevangenis te bevrijden.

Om zonder risico met zijn handlangers te kunnen communiceren vertrekt hij naar het bergachtige Canarische eiland La Gomera om daar te worden onderwezen in de inheemse fluittaal “El Silbo Gomero”. Een taal die daar sinds oudsher door de lokale bevolking gebruikt wordt om over grote afstanden berichten te kunnen doorgeven. Samen met femme fatale Gilda moet hij proberen onder de radar te blijven en laveren tussen verraad en bedrog.

Met de intelligente neo-noir film The Whistlers maakte de Roemeense filmmaker Corneliu Porumboiu (12:08 East of Bucharest, Police Adjective) voor het eerst een film buiten zijn geboorteland, maar de corruptie binnen de Roemeense samenleving is het terugkerende onderwerp van de film. Porumboiu was een van de belangrijkste leden van de Roemeense New Wave die in de vroege jaren 2000 ontstond en zich kenmerkte door scherpe portretten van een samenleving die overgaat van communisme naar kapitalisme. Zijn films onderscheiden zich door hun nauwkeurig waargenomen realisme, minimalisme en donkere humor. 

English
A Romanian police officer, determined to free from prison a crooked businessman who knows where a mobster’s money is hidden, must learn the difficult ancestral language (Silbo Gomero) used on the island of Gomera.

Regisseur
Corneliu Porumboiu
Met o.a.
Vlad Ivanov, Catrinel Marlon, Rodica Lazar
Land
Roemenië, Frankrijk, Duitsland
Jaar
2019
Duur
98
Taal
Roemeens, Engels, Spaans
Ondertiteling
Engels

Andere varianten van deze film:

Nederlandse ondertiteling

Tickets kopen

English subtitles

Andere varianten van deze film:

Nederlandse ondertiteling