The Third Wife

Ash Mayfair, Vietnam, 96 min, Drama

Onderdeel van: LGBT-films

Tijden & Tickets

Eind 19de eeuw in landelijk Vietnam. May, een 14-jarig meisje, wordt de derde vrouw van Hung, een steenrijke en veel oudere grootgrondbezitter. 

May is naïef en moet haar plaats nog leren kennen binnen de hiërarchie van de grote familie. Na de wrede eerste huwelijksnacht beseft ze dat ze alleen status kan verwerven als ze een jongen kan baren. Intussen voelt ze zich erg aangetrokken tot de tweede vrouw van Hung, de bloedmooie Xuan. Ze ontdekt dat die een geheime relatie heeft met Son, de oudste zoon van Hung. Deze roekeloosheid en ‘onafhankelijkheid’ van Xuan vindt May opwindend, maar tegelijk beangstigend. Hung beslist dat Son moet huwen met Tuyet, nog jonger dan May. Son is ontroostbaar.

The Third Wife ontwikkelt zich traag in bloedmooie, prachtig gestileerde en sensuele beelden, waarbij de camera op een stille manier de emoties van de vrouwen registreert en op gevoelige wijze een intens levensverhaal vertelt. Het gedragen ritme sluit perfect aan bij de serene sfeer.

Regisseur
Ash Mayfair
Met o.a.
Lê Vũ Long, Nguyễn Phương Trà My
Land
Vietnam
Jaar
2019
Duur
96
Taal
Vietnamees
Ondertiteling
Nederlands

Andere varianten van deze film:

English subtitles
  • Venijnig mooie, zijdezachte en fluisterwrede film

    NRC

  • Ieder beeld is beladen en betekenisvol

    de Volkskrant

  • Een oogstrelend speelfilmdebuut

    VPRO Cinema

Tickets kopen

Nederlandse ondertiteling

Andere varianten van deze film:

English subtitles

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl