The state against mandela and the others

Nicolas Champeaux, Gilles Porte, Frankrijk, 105 min, Documentaire

In 2018 is het 100 jaar geleden dat Nelson Mandela is geboren. Tijdens het historische proces in 1963/1964 stonden naast Mandela nog acht andere mannen terecht die op het punt stonden om veroordeeld te worden tot de doodstraf. Allen streden ze voor hetzelfde doel: het einde van het apartheidsregime in Zuid-Afrika. 

Aan de hand van recent herontdekte geluidsarchieven worden we mee terug genomen naar de bewuste rechtszaal. De rechtszaak is weergegeven in gestileerde animaties. Ook leren we in interviews de mannen kennen die hier naast Mandela stonden en vochten tegen het apartheidsregime. Deze unieke combinatie toont hoe deze mannen een rechtszaak, die gericht was op het uitroeien van de anti-apartheidsbeweging, omdraaien in een historische aanklacht tegen onderdrukking.

Regisseur
Nicolas Champeaux, Gilles Porte
Land
Frankrijk
Jaar
2018
Duur
105
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Een mooie vondst, hoe het audiomateriaal in The State Against Mandela and the Others wordt aangevuld met beelden van betrokkenen die ernaar luisteren

    De Volkskrant

  • Docu over berucht apartheidsproces houdt geschiedenis levend

    NRC

Tickets kopen

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl