The sisters brothers

Jacques Audiard, Frankrijk, 121 min, Western, 16+

Onderdeel van: English Specials

Deze film draait in het kader van Crossing Border. The Sisters Brothers is gebaseerd op het zwart-komische boek van de Canadese schrijver Patrick DeWitt. Na afloop van de film een Q&A met DeWitt.

1850, het Wilde Westen is volledig in de ban van goudkoorts. De beruchte huurmoordenaars en broers Eli en Charlie Sisters krijgen de opdracht om Hermann Kermit Warm op te sporen. Daarbij krijgen ze de hulp van de sluwe Morris. Warm laat zich echter maar moeilijk vangen en wat begon als een routine-opdracht, wordt al gauw een erbarmelijke en gevaarlijke tocht naar de andere kant van het land. The Sisters Brothers is een rauw boek. De Franse regisseur Jacques Audiard heeft dat overgenomen in zijn verfilming. Dat zit hem niet alleen in het geweld maar ook de humor. Met acteurs als Joaquin Phoenix, John C. Reilly en Jake Gyllenhaal maakt dat een “feest” om naar te kijken.
We zien eenzame mannen, mannen zonder vrouwen en twee daarvan heten “toevallig” Sisters.

Over Crossing Border Festival
Je komt grootse namen en nieuw talent tegen. Elk jaar komen meer dan 100 schrijvers, artiesten en muzikanten van over de hele wereld samen in Den Haag. De 26ste editie beslaat een week, met zowel overdag als ‘s avonds programmering op de podia van Theater aan het Spui, de Centrale Bibliotheek, de Nieuwe Kerk en Filmhuis Den Haag.

Regisseur
Jacques Audiard
Met o.a.
Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal, John C. Reilly
Land
Frankrijk
Jaar
2018
Duur
121
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands

De film is de eerste Hollywoodproductie van Palme d’Or-winnaar Jacques Audiard (Un Prophète, De Rouille et d’Os).

Tickets kopen