The propaganda game - Nacht van de dictatuur

Álvaro Longoria, Frankrijk, Spanje, 98 min

Onderdeel van: English Film & Debat Specials

De avond voorafgaand aan de Nacht van de Dictatuur vertonen we The propaganda game. Een film over Noord-Koreaanse propaganda en de smalle visie van de westerse media op Noord-Korea. Na afloop zal er een discussie plaatsvinden over het onderwerp van de film.

Is ons beeld van Noord-Korea niet net zo gekleurd als hun beeld van ons? Noord-Korea is hét voorbeeld van een absolute dictatuur. Het is ook het meest gesloten land ter wereld. Een gemiddelde inwoner van Noord-Korea krijgt niet of nauwelijks wat mee van de buitenwereld. Onder de bezielende leiding van Kim Jong-un, kleinzoon van Grote Leider en Eeuwig President Kim Il-sung, waakt de bevolking voor de kapitalisten die hun arbeidersparadijs omver willen werpen. De rest van de wereld kijkt met verbazing naar de beweringen van de Noord-Koreaanse staatstelevisie en wijst het af als propaganda.

Weten wij dan wel hoe het zit? De documentaire "The Propaganda Game" laat zien hoe ons beeld van Noord-Korea wordt gekleurd. In hoeverre zitten westerse media en wij, hun publiek, vast in bepaalde opvattingen? Kan beeldvorming net zo misleidend zijn als propaganda? Over dit thema na afloop van de film een debat tussen experts én de zaal. De experts bij dit debat zijn: Remco Breuker - professor Korea Studies & Casper van der Veen - freelance journalist met bijzonder veel aandacht voor Noord-Korea. Het debat is onderleiding van Hassnae Bouazza - journalist, columnist, vertaler en programmamaker -.

with English subtitles: The evening prior to the Night of the Dictatorships, Filmhuis Den Haag and the Montesquieu Institute will show The propaganda game. A movie on North Korean propaganda and the narrow vision of western media of North Korea.  Afterwards, a discussion will take place about the topic of the movie.

TIP:  Met uw kaartje voor de film krijgt u € 5,00 korting op uw kaartje voor de Nacht; u betaalt slechts € 7,50.

Regisseur
Álvaro Longoria
Land
Frankrijk, Spanje
Jaar
2016
Duur
98
Taal
Engels, Koreaans, Spaans
Ondertiteling
Engels

Tickets kopen