The place

Paolo Genovese, Italië, 105 min, Drama, AL

Dag in dag uit zit dezelfde mysterieuze man aan hetzelfde tafeltje in dezelfde bar, waar hij de grootste wensen van zijn tafelgenoten aanhoort. Wanneer zij opdrachten voor hem uitvoeren, zal hij deze wensen vervullen. Hoe ver durven ze te gaan om hun doelen te bereiken?

Een mysterieuze man zit dag in dag uit aan een tafeltje in de bar The Place. Hier ontvangt hij zijn ‘klanten’, die hem vragen hun soms onmogelijke wensen te realiseren. Een mooier uiterlijk, een kind genezen, weer kunnen zien, God hervinden…de zwijgzame man ontvangt de meest uiteenlopende verzoeken. In ruil voor zijn hulp vraagt hij deze mensen iets voor hem terug te doen. Wanhopig in hun zoektocht naar hervonden geluk zijn zij soms bereid een hoge (morele) prijs te betalen. Hoeveel hebben ze er daadwerkelijk voor over om hun wensen uit te laten komen?

Regisseur
Paolo Genovese
Land
Italië
Jaar
2018
Duur
105
Taal
Italiaans
Ondertiteling
Nederlands
  • The Place speelt zich aan één tafeltje af en boeit zonder visuele kunstgrepen: opvallend voor een regisseur die uit de reclamewereld komt.

    NRC

Regisseur Paolo Genovese won met zijn vorige film Perfect Strangers (2016) een prijs voor 'beste scenario internationale speelfilm' op het Tribeca Film Festival.

Tickets kopen