The Painted Bird

Václav Marhoul, Tsjechië, 169 min, Drama, 18+

Onderdeel van: Zaal 6 - Boutique Cinema

Tijden & Tickets
Tijdens de Tweede Wereldoorlog verblijft een joodse jongen bij zijn pleegmoeder in Oost-Europa. Als zij komt te overlijden, moet hij het alleen zien te redden. 

Geteisterd door honger en kou trekt het kind mishandeld en weggejaagd door de primitieve bevolking van dorp tot dorp. Ondertussen is hij getuige van het angstaanjagende geweld van de brute Russische en Duitse soldaten. Tegen het einde van de oorlog hebben de zware jaren hun sporen op de jongen achtergelaten en is hij voorgoed veranderd. Naar de geprezen bestseller van Jerzy Kosiński.

Vernedering, mishandeling, verminking, bestialiteit, incest, verkrachting, niets blijft de jongen bespaard, als getuige of als slachtoffer. Daarom een expliciete waarschuwing vooraf: twijfel je of je dit aan kunt? Dan is deze film mogelijk niet geschikt voor jou om te gaan bekijken.

Deze film wordt ook in 'Zaal 6' vertoond - onze gloednieuwe boutique filmzaal. Dit is geen 'gewone' filmzaal, maar een plek waar je in sfeervolle huiskamersetting de mooiste films kunt zien.

Regisseur
Václav Marhoul
Met o.a.
Stellan Skarsgard, Harvey Keitel, Udo Kier
Land
Tsjechië
Jaar
2020
Duur
169
Taal
Tsjechisch
Ondertiteling
Nederlands

Andere varianten van deze film:

English subtitles
  • Prachtig gefilmde zwart-witbeelden

    VPRO Cinema

  • Oorlogsepos van gruwelijke schoonheid

    NRC

Tickets kopen

Nederlandse ondertiteling

Andere varianten van deze film:

English subtitles

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl