The Killing of a Sacred Deer

Yorgos Lanthimos, Verenigd Koninkrijk, Ierland, 121 min, Drama, Thriller

Onderdeel van: English Haagse Hoogtepunten

Nogmaals te zien in de Haagse Hoogtepunten! Indrukwekkende wraakthriller met Colin Farrell als charismatische chirurg die wordt gedwongen om een groot offer te brengen nadat een tiener waarover hij zich heeft ontfermd, wel erg sinister gedrag gaat vertonen. 

Na het succes van The Lobster speelt Colin Farrell opnieuw in een film van regisseur Yorgos Lanthimos (Dogtooth, Alps). Dr. Steven Murphy (Colin Farrell) is een gerenommeerd chirurg die met zijn volmaakte vrouw, oogarts Anna (Nicole Kidman) en hun twee voorbeeldige kinderen een perfect gezin vormt. Tot Martin (Barry Keoghan), een vaderloze tiener die Steven onder zijn vleugel heeft genomen, aan de poorten van hun idyllische bestaan komt rammelen. Martin dringt steeds verder het gezin binnen. Als hij Steven confronteert met een gebeurtenis uit het verleden, wordt de duistere aard van zijn doel duidelijk.
Regisseur
Yorgos Lanthimos
Land
Verenigd Koninkrijk, Ierland
Jaar
2017
Duur
121
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Ware originaliteit is schaars, maar Lanthimos behoort tot dat exclusieve gezelschap van filmmakers. Dit is een van de beste films van het jaar. En misschien wel de naarste.

    De Volkskrant

  • Een fascinerend en duister spel, met bewonderenswaardige precisie vormgegeven door Lanthimos

    De Volkskrant

De film won de prijs voor Beste Scenario tijdens het Cannes Filmfestival in 2017

Tickets kopen