The Interpreter

Martin Sulik, Slowakije, Tsjechië, Oostenrijk, 113 min, Drama, 12+

Onderdeel van: Picl

Tijden & Tickets

De 80-jarige tolk Ali Ungár reist naar Wenen op zoek naar de voormalige SS-officier die mogelijkerwijs zijn ouders vermoordde in Slowakije. Hij vindt alleen diens zoon, de oud-docent en bon vivant Georg. Samen gaan ze opzoek naar de waarheid.

Nadat Ali Ungár een boek vindt van een oud SS-officier, waarin die zijn oorlogactiviteiten in Slowakije beschrijft. Ali realiseert zich dat deze man verantwoordelijk is voor de executie van zijn ouders. Hij gaat op pad om wraak te nemen, maar vindt Georg, de 70-jarige zoon van de gezochte SS-officier. Georg is een gepensioneerde leraar die zijn vader zijn hele leven heeft vermeden. Georg wil toch meer te weten komen over het verleden van zijn vader en biedt Ali aan om mee te reizen als tolk. De twee tegenpolen gaan samen verder op pad, zoekend naar meer informatie over een oorlogstragedie.

Regisseur
Martin Sulik
Met o.a.
Jirí Menzel, Peter Simonischek, Zuzana Mauréry
Land
Slowakije, Tsjechië, Oostenrijk
Jaar
2018
Duur
113
Taal
Engels, Duits, Slowaaks
Ondertiteling
Nederlands

Andere varianten van deze film:

English subtitles
  • Evenwel indringend en hartverwarmend.

    Cinemagazine

Tickets kopen

Nederlandse ondertiteling

Andere varianten van deze film:

English subtitles

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl