The happy film

Hillman Curtis, Ben Nabors, Stefan Sagmeister, Amerika, 93 min, Documentaire, Experimenten, Geluk, AL

Meditation, behavior or drugs: What is the key for happiness?

Het gaat goed met de Oostenrijkse grafisch ontwerper Stefan Sagmeister. Hij woont in New York, de stad van zijn dromen, en is succesvol op zijn werk. Zo ontwerpt hij album covers voor de Rolling Stones, Jay-Z en de Talking Heads. Desondanks heeft Stefan het gevoel dat hij iets mist in zijn leven. Voor deze documentaire gaat hij zichzelf veranderen in een ontwerp project. Kan hij zichzelf herontwerpen naar een beter persoon? Is het mogelijk om je brein zo te trainen om meer geluk te ervaren?

In The Happy Film ondergaat Stefan Sagmeister drie experimenten: transcendentale meditatie, gedragstherapie en medicijnen. Tijdens deze experimenten houdt hij een puntenscore bij om zijn geluk te meten. Maar dan mengt het echte leven zich met het onderzoek: nieuwe ervaringen doen zich voor die verwikkeld zijn met kunst, seks, liefde en de dood. Afgewisseld met zijn eigen unieke concepten laat de documentaire een zoektocht zien die dichter bij Stefan Sagmeister is komen te staan dan ooit verwacht.

Regisseur
Hillman Curtis, Ben Nabors, Stefan Sagmeister
Land
Amerika
Jaar
2017
Duur
93
Taal
Engels
Ondertiteling
NL
  • Stefan Sagmeister is een intrigerende man

    De Volkskrant

Stefan Sagmeister ontwierp de albumhoezen voor onder meer Lou Reed, The Rolling Stones, Jay Z en Aerosmith.

Tickets kopen

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl