The Fearless Vampire Killers

Roman Polanski, Verenigde Staten, 108 min, Cult

Onderdeel van: Cult Classics English Specials

The Fearless Vampire Killers werd in Nederland onder de titel Met mijn tanden in jouw nek uitgebracht vanwege de originele titel The Fearless Vampire Killers, or Pardon Me, But Your Teeth Are in My Neck. Dat verraadt de toon van deze culty en zeer succesvolle (maar ook omstreden) film van de  controversiële regisseur Roman Polanski. 

Diep in het hart van Transsylvanië, midden 19e eeuw is er een professor Abronsius die met zijn sukkelige leerling Alfred (Polanski zelf) op jacht gaat naar vampiers. Het absoluut heerlijk knullige verhaal is nog steeds hilarisch en een tikkie over de top. Alfred wordt verliefd op Sarah (Sharon Tate) maar zij wordt gekidnapt door de lokale vampire lord. Van daar gaat het van kwaad tot erger, dat begrijpt iedereen. Eigenlijk is The Fearless Vampire Killers complete kolder, een lieve achtbaanrit die je op de handen op de knieën doet slaan. Lekker griezelen dus!

Zowel de studiodecors als de buitenopnamen (gemaakt in Oostenrijk en Noord-Italië) zien er prachtig uit en ademen dankzij een speciale belichting een dromerige atmosfeer. De kostumering en de enscenering van de grote balscène in het kasteel, zijn eveneens indrukwekkend. In The Fearless Vampire Killers speelde Sharon Tate haar eerste grote rol in een speelfilm, na wat bijrolletjes in TV-producties. Tate groeide in no-time uit tot een seksidool maar zou slechts in een handjevol bioscoopfilms te zien zijn omdat zij in 1969 werd vermoord door de bende van Charles Manson. 

Regisseur
Roman Polanski
Met o.a.
Roman Polanski, Sharon Tate, Jack MacGowran
Land
Verenigde Staten
Jaar
1967
Duur
108
Taal
Engels
Ondertiteling
Engels

Tickets kopen