Voorpremiere: The farewell party met Q&A

Tal Granit, Sharon Maymon, Israël, Duitsland, 95 min, ​Een gitzwarte komedie over vriendschap en afscheid nemen. AL

Een ouder echtpaar in een bejaardenhuis in Jeruzalem ziet vrienden en bekenden onnodig lijden in de laatste dagen van hun leven. Ze besluiten in actie te komen. Een gitzwarte komedie over vriendschap en afscheid.

Na afloop een Q&A met de regisseurs Tal Granit en Sharon Maymon; moderator Lievnath Faber.

Om een terminaal zieke vriend te helpen, bouwt een groep vrienden in een bejaardentehuis in Jeruzalem in het geheim een kleine machine voor zelfeuthanasie. Al snel melden zich andere noodlijdenden aan. Een vrouw is tegen deze zelfeuthanasiepraktijken, maar als zij zelf de eerste tekenen van de ziekte van Alzheimer begint te vertonen, moet ze haar oordeel bijstellen.

Dankzij het bezielde acteerwerk van iconen uit het Israëlische komediegenre wordt het potentieel sombere onderwerp nergens loodzwaar. Deze dramedy waagt zich aan het ethische vraagstuk rond het recht om waardig te sterven en slaat daarbij een lichte toets aan, zonder het onderwerp te versimpelen. Al in de openingsscène maken de regisseurs een grapje over de vraag of je voor God mag spelen. Naast pittige dialogen en visuele humor hebben de makers een surrealistische zangscène ingelast over het verlangen naar een betere plek.

Regisseur
Tal Granit, Sharon Maymon
Land
Israël, Duitsland
Jaar
2015
Duur
95
Taal
Hebreeuws
Ondertiteling
Nederlands

Deze film won de publieksprijs op het Filmfestival van Venetië.

Tickets kopen