The Day After

Hong Sangsoo, Zuid-Korea, 92 min, Drama

Onderdeel van: English

Zuid-Koreaans filmmaker Hong Sangsoo waagt zich voor de afwisseling eens niet aan het verhaal over een huichelende filmmaker, maar richt ditmaal zijn pijlen op de literair uitgever Bongwan.

Door een onfortuinlijke samenloop van omstandigheden treft Bongwans vrouw hem met zijn nieuwe assistente Areum op kantoor. Zijn vrouw vermoedt overspel, maar de realiteit is complexer. Bongwan ging vreemd met een vorige assistente, die kortgeleden is vertrokken. Ook al spint hij een web aan leugens om zijn eigen hachje te redden, de argwaan blijft. Deze man is niet te vertrouwen.

Net zomin is de structuur van deze film zomaar te vertrouwen. Hong schakelt op onvoorspelbare wijze door ruimte en tijd om de weemoedige herinneringen van Bongwan aan zijn geliefde assistente te verbeelden. Kijken naar The Day After vergt dus eenzelfde soort achterdocht als luisteren naar de leugens van Bongwan: ergens valt een kern van waarheid te bespeuren, maar een scherp oog is nodig die te herkennen.

English: Bong-Wan runs a publishing company. He just broke up with his former employee Chang-Sook. A-Reum is the new employee hired to take Chang-Sook's position. On A-Reum's first day at work, Bong-Wan's wife finds a love letter at home. She goes to the publishing company and mistakenly believes A-Reum is the woman in the love letter.

Regisseur
Hong Sangsoo
Met o.a.
Kwon Haehyo, Kim Minhee
Land
Zuid-Korea
Jaar
2019
Duur
92
Taal
Koreaans
Ondertiteling
Nederlands
Weergave
zwart-wit

Andere varianten van deze film:

Nederlandse ondertiteling

Tickets kopen

English subtitles

Andere varianten van deze film:

Nederlandse ondertiteling

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl