The Blair Witch Project

Daniel Myrick en Eduardo Sánchez, Verenigde Staten, 81 min, Horror, Cult

Onderdeel van: Cult Classics English Specials

Het is dit jaar twintig jaar geleden dat The Blair Witch Project in première ging en mensen praten er nog steeds over. Reden genoeg om de film terug te halen in onze reeks Cult Classics!

In 1999 waren er meerdere filmhypes maar The Blair Witch Project spande toch wel de kroon. Lange rijen voor de Amerikaanse bioscoopkassa’s en verhalen dat je nog nooit zoiets engs had gezien. En dat terwijl er verdomd weinig gebeurt in de film. Hij is helemaal niet zo eng! Hij is wars van de gekende horrorelementen en hij is ook niet heel spectaculair gefilmd. Daar zit hem precies de crux. Een film die zogenaamd gevonden is in het bos, dat is pas eng. Dan zijn dit echte mensen. De drie die op zoek gaan naar de Blair Witch. Nietsvermoedend dat ze dat bos -ook al niet heel groots en dus niet echt eng- nooit meer uit komen. Pas als je zelf weer gaat kamperen merk je hoe de film onder je huid is gaan zitten.

In oktober 1994 trokken Heather Donahue, Joshua Leonard en Michael Williams de bossen van Maryland, USA in om een documentaire te maken over de legende "The Blair Witch". Er werd nooit meer iets van hen vernomen … Een jaar later vond men camera's en filmblikken terug met beelden van hun vijfdaagse trektocht en de verschrikkelijke gebeurtenissen die leidden tot hun verdwijning. Gefilmd op 16 mm door Joshua Leonard, met geluid van Michael Williams, leverde Heather Donahue commentaar. Tevens had zij met bewoners uit de buurt interviews gemaakt over "The Blair Witch" die als inleiding moesten dienen. Heather's High-8 video opnamen tonen de frustratie en de angst die de filmmakers in hun greep krijgen naarmate de dagen en de weerzinwekkende nachten verstrijken..

Regisseur
Daniel Myrick en Eduardo Sánchez
Met o.a.
Heather Donahue, Joshua Leonard, Michael C. Williams
Land
Verenigde Staten
Jaar
1999
Duur
81
Taal
Engels
Ondertiteling
Geen

Tickets kopen