Thank You for the Rain - mtm on tour

Julia Dahr, Noorwegen, Verenigd Koninkrijk, 87 min

Onderdeel van: English Movies that Matter On Tour Specials

In oktober presenteert Movies that Matter on tour de film Thank you for the Rain. Met na afloop een nagesprek georganiseerd door Amnesty International Den Haag.

De Keniaanse landbouwer Kisilu Musya ontpopt zich tot autodidact filmmaker wanneer hij van een Noorse regisseur een camera krijgt. Hij filmt het leven van zijn gezin, het dorp waarin hij woont en de steeds extremere weersomstandigheden in zijn land. Aanvankelijk is er enorme droogte en wacht de gemeenschap met smart op regen. Maar als deze eenmaal komt, zijn de gevolgen niet te overzien: een ongekend harde storm vernietigt Kisilu’s huis en een enorme overstroming zet het land blank en verwoest alle gewassen. Dit motiveert de boer tot actie: hij begint een lokale beweging voor boeren om meer aandacht te krijgen voor de desastreuze gevolgen van klimaatverandering. Uiteindelijk reist hij zelfs af naar Oslo en Parijs om bij de grote klimaatconferenties zijn zegje te kunnen doen. Maar in zijn gevecht voor een betere wereld blijkt de klimaatverandering niet zijn enige vijand: bureaucratie, politieke belangen en arrogantie gooien meermaals roet in het eten.

Na de film een gesprek met Kees Kodde van Greenpeace Nederland. Kees Kodde studeerde af als politicoloog in Nijmegen in 1991. Sindsdien is hij werkzaam in de wereld van duurzaamheid en ontwikkelingssamenwerking. Hij werkte onder andere als campagnedirecteur bij Milieudefensie, als ontwikkelingswerker in de Dominicaanse Republiek en bij Oxfam Novib als programme officer. Sinds 2010 werkt hij voor Greenpeace, als campagneleider op het gebied van klimaat, tropische bossen, landbouw en voedsel. Hij bracht een jaar door in China als adviseur van Greenpeace China en stond op nr 51 in de duurzame 100 van Trouw van 2011.

English: Five years ago Kisilu, a Kenyan farmer, started to use his camera to capture the life of his family, his village and the damages of climate change. When a violent storm throws him and a Norwegian filmmaker together we see him transform from a father, to community leader to an 
activist on the global stage.

After the movie an aftertalk organised by Amnesty International The Hague

Regisseur
Julia Dahr
Land
Noorwegen, Verenigd Koninkrijk
Jaar
2018
Duur
87
Taal
Engels
Ondertiteling
Engels

Tickets kopen

English subtitles