Tel Aviv on Fire

Sameh Zoabi, België, Frankrijk, Israël, 97 min, Komedie

Onderdeel van: English

Tijden & Tickets
Een decennialang Arabisch-Israëlisch conflict, luchtig uitvergroot als meeslepende soap waar wel degelijk om gelachen kan worden.

Een komedie over het Arabisch-Israëlisch conflict? Weinig filmmakers die daar hun vingers aan durven te branden, maar Sameh Zoabi bewijst met Tel Aviv on Fire dat er wel degelijk om kan worden gelachen. Hij neemt een tv-soap over een verzonnen liefdesserie als uitgangspunt. De soap gaat over een spionne die anno 1967 getrouwd is met een Arabische man, maar ook een hoge Israëlische militair moet zien te verleiden. Omdat de kijkers nog niet weten voor wie de vrouw zal kiezen, is het programma aan beide kanten van de muur mateloos populair. Zowel bij de Palestijnen als bij de Israëli. Salam, een 30-jarige sympathieke Palestijn woont in Jeruzalem en werkt op de tv-set in Ramallah als productie-assistent. Elke dag moet hij langs een Israëlische grenspost. Daar ontmoet hij officier Assis. Zijn vrouw en haar vriendinnen zijn grote fans van de tv-serie. Assis wil Salam graag helpen met ideeën over het verloop van het soap verhaal. Als hij een positievere rol voor de Joodse generaal eist, probeert Salam krampachtig het verloop van de tv-serie te beïnvloeden. Maar het wordt steeds duidelijker dat dit voor de Arabische makers ontoelaatbaar is. En zo weet regisseur Zoabi messcherp de vinger op de zere plek te leggen. Een decennialang Arabisch-Israëlisch conflict, luchtig uitvergroot als meeslepende soap.

English: Salam, an inexperienced young Palestinian man, becomes a writer on a popular soap opera after a chance meeting with an Israeli soldier. His creative career is on the rise - until the soldier and the show's financial backers disagree about how the show should end, and Salam is caught in the middle.

Regisseur
Sameh Zoabi
Met o.a.
Kais Nashif, Lubna Azabal, Maisa Abd Elhadi
Land
België, Frankrijk, Israël
Jaar
2019
Duur
97
Taal
Hebreeuws, Arabisch, Engels
Ondertiteling
Engels

Andere varianten van deze film:

Nederlandse ondertiteling

Tickets kopen

English subtitles

Andere varianten van deze film:

Nederlandse ondertiteling