Talkshow

45 min

Zondag 29 oktober, aansluitend bij de vertoning van de film Yol, vindt in Zaal 1 een talkshow plaats met gasten, muziek, filmfragmenten en een column. De film niet gezien? Dan is de talkshow nog steeds de moeite waard en goed te volgen! Toegang is gratis.

Yol ging in 1982 tijdens het filmfestival in Cannes in première en bracht Yilmaz Guney terecht de Gouden Palm. Daarmee kwam Guney definitief in de eregalerij van meester-regisseurs terecht. Wat betekent de film nu, 35 jaar later?

In een talkshow, helemaal aan Yol gewijd, spreken drie gasten vanuit verschillende invalshoeken over de film. Reber Dosky, Haags filmmaker (Radio Kobani) belicht de Koerdische. Freddy Sartor, hoofdredacteur van het Belgische tijdschrift Cinemagie was erbij toen de film in Cannes in 1982 in premiere ging. Wat was de impact toen en wat vindt hij nu van de film? Beri Shalmashi, Nederlandse filmmaker en journalist (deed onlangs verslag voor De Volkskrant over de aanloop naar de Koerdische verkiezing in Irak), vertelt over de verschillende verhalen in de film. Wat betekenen ze?

De talkshow wordt omlijst met filmfragmenten, een column en muziek.

Jaar
2017
Duur
45

Tickets kopen