Sweet Thing

Alexandre Rockwell, VS, 91 min, Drama, 12+

Onderdeel van: English

Tijden & Tickets

Indy icoon Alexandre Rockwell caste zijn eigen zoon, dochter en vrouw in een innemend drama over een verknipt gezin. Het resultaat is een groot avontuur van kleine mensen, een hartverwarmende ode aan de jeugd.

Billie (15) en haar broertje Nico (11) wonen bij hun vader Adam in een geïmproviseerd idyllisch bestaan. Maar telkens als Adam toegeeft aan de verleiding van de alcohol, maakt geborgenheid plaats voor een delirium van tranen en schuld. Hun excentrieke moeder is er al jaren vandoor en heeft een toxische relatie met Beaux, eveneens een drinker, maar van een ander soort. Als Adam gedwongen in de rehab verdwijnt, nemen Billy en Nico de benen met hun nieuwe vriend Malik, ook een emotionele wees, op zoek naar zijn vader die in Florida zou wonen.

De tocht van de drie wordt een magische ervaring met ups en downs, gedragen door de hoop en veerkracht van de jeugd. Sundance winnaar en indy-icon Alexandre Rockwell brengt een tegendraads maar warm drama.

English
Sweet Thing revolves around two siblings and their struggle to find solid ground in the homes of their alcoholic father and negligent mother. The children ultimately run away and find a temporary life for themselves.

Regisseur
Alexandre Rockwell
Met o.a.
Nico Rockwell, Lana Rockwell, Jabari Watkins
Land
VS
Jaar
2020
Duur
91
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
 • Intiem, onbevangen coming-of-age-drama

  VPRO Cinema

 • Suggereert knap de belevingswereld van kinderen

  NRC

 • Een kleine film met een groot hart

  Trouw

Werd op het festival van Berlijn bekroond met de Kristallen beer

Tickets kopen

 • 14.15 Uitverkocht
 • 20.30